سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,426

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CCWS01_046

Index date: 29 October 2007

دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم abstract

تامین، انتقال و توزیع آب در ایران همیشه جزو یکی از دغدغههای اصلی مردم این دیار بوده است . بعلت شرایط اقلیمی ایران و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، کشاورزی در ایران همیشه متکی بر آب و آبیاری بوده و بدین لحاظ، مردم این سرزمین همیشه بدنبال آب و انتقال آن بودهاند . از روشهای بومی وتاثیر گذار در فرهنگ و تمدن و شکل گیری جوامع آباد روستایی و شهری در ایران، قنات را میتوان مثال زد . این سیستم تامین و انتقال آب بسیاری قوی و ماهرانه طراحی شده و سالیان متمادی جزو معدود روشهای تامین آب به شمار میرفته است . بطوریکه در عصر جدید با وجود تحول شگفت آور در صنعت تامین و انتقال آب در دنیا، هنوز یکی از روشهای اصلی در تامین و انتقال آب در ایران به حساب می آید . هم اکنون حدود 10 درصد تامین آب کشور از محل قناتها تامین میشود و 14 درصد تولیدات بخش کشاورزی وابسته به قنات است . در این مقاله سعی بر این است که جنبههای فنی , بهرهبرداری، زیست محیطی , اجتماعی و فرهنگی قنات بررسی شده و تاثیرات آن در تامین آب کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد . همچنین در جهت حفظ و احیاء این دستاورد عظیم بشری پیشنهاداتی در پایان مقاله ارائه میشود

دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم authors

محسن براهیمی

کارشناس ارشد سازههای آبی و رئیس گروه قنوات و سازههای تاریخی آبی , دفتر تو

حمیدرضا محرابیان

کارشناس ارشد زمین شناسی و کارشناس مسئول گروه قنوات و سازههای تاریخی آ

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بهنیا, عبدالکریم. " قنات سازی و قنات داری"(چاپ دوم), تهران ...
باستانی پاریزی, محمد ابراهیم, " حماسه کویر". موسسه انتشارات امیرکبیر. ...
شرکت آب منطقه ای کرمان, " گزارش قنوات منطقه بم ...
پاپلی یزدی, محمد حسین و لباف خانیکی, مجید, "نقش قنات ...
میربلوک, عبدالرضا, " نابسامانی در استفاده از منابع آب و ...
مشهد, معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی, 372 صفحه, .1371 ...
تجربیات نویسنده در طرح احیا و مرمت قنوات کشور ...
Bromine, E. J., and E Bradley.، A Model- Bared Evaluation ...
Wolf, H. E. 0The Qanats of Iran?. Sci. Am. 218 ...
Beekman, C. S., P. S. Weigand, and J. J. Pint, ...
Lighfoot, D, ،traditional wells as preheat Barometers: A view from ...
Gheidi, A. Economics of irrigation water in Iran :، A ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم" توسط محسن براهیمی، کارشناس ارشد سازههای آبی و رئیس گروه قنوات و سازههای تاریخی آبی , دفتر تو؛ حمیدرضا محرابیان، کارشناس ارشد زمین شناسی و کارشناس مسئول گروه قنوات و سازههای تاریخی آ نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش سازگاری با کم آبی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 7 آبان 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1426 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تامین، انتقال و توزیع آب در ایران همیشه جزو یکی از دغدغههای اصلی مردم این دیار بوده است . بعلت شرایط اقلیمی ایران و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، کشاورزی در ایران همیشه متکی بر آب و آبیاری بوده و بدین لحاظ، مردم این سرزمین همیشه بدنبال آب و انتقال آن بودهاند . از روشهای بومی وتاثیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله دانش بومی و قابل احیاء قنات را دریابیم با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.