سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتباط سرعت امواج لرزه ای با قابلیت انحلال پذیری سنگ

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,588

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

004_9701596308

Index date: 3 October 2005

ارتباط سرعت امواج لرزه ای با قابلیت انحلال پذیری سنگ abstract

جهت بررسی اثر امواج بر روی پدیده انحلال پذیری، نمونه ها از چهار معدن مختلف در انگلستان جمع آوری گردیده و جمعاً تعداد 2260 آزمایش صورت گرفته است. جهت بررسی آزمایشات فوق نمونه ها در دو سری قبل و بعد از انحلال پذیری مورد آزمایش واقع گردید که نهایتاً یک سری روابط تجربی بدست آمده (مدت زمان آزمایش انحلال پذیری در دستگاه سیرکولاسیون 90 روز به طول انجامیده است). نتایج نشان می دهد که حداقل میزان انحلال پذیری برای نمونه سنگ آهکهای ناحیه Derbyshire (065/0%) و حداکثر انحلال پذیری برای نمونه های سنگ چاک ناحیه Lincolnshire (65/0%) می باشد. در این مقاله نیز نشان داده شده است که ویژگیهای فیزیکی فاکتور مهمی در کنترل پدیده انحلال پذیری محسوب می شود بطوریکه حداقل کاهش وزن در نمونه های آهکی نواحی Derbyshire و Yorkshire بوده که از نظر انحلال و ویژگیهای ژئوتکنیکی خطر در پی سازه ها و اجرای تونل ها غیر محتمل به نظر می رسد. در حالی که بیشترین کاهش وزن برای نمونه سنگهای چاک کرتاسه فوقانی بوده که از نظر پی سازه های هیدرولیکی خطر آفرین می باشد و مقادیر بین این دو از نظر کاهش وزن (انحلال پذیری) برای نمونه آهک ناحیه Lincolnshire نشان داده شده که از دیدگاه مهندسی بنا نمودن هرگونه سازه زیر زمینی و هیدرولیکی می تواند با روش تزریق جهت ترمیم پی سازه بهبود یابد. در اکثر سنگ ها سرعت موج در حالت اشباع بیشتر از حالت خشک می باشد، هرچند براساس نتایج بدست آمده پایین ترین میزان سرعت موج برای نمونه های سنگ چاک ناحیه Lincolnshire در حالت اشباع و بالاترین آن در حالت خشک بدست آمده است. توصیف احتمالی برای چنین رفتاری می تواند مرتبط با فابریک و ساختمان فضاهای خالی در سنگ باشد. از طرفی می توان مطرح نمود که سنگ های چاک مورد آزمایش تخلخل غیر پیوسته ای بالای 30% از خود نشان داده، (در حالیکه تخلخل در سایر سنگها در حالت اشباع متاثر از تخلخل پیوسته بوده) که دلیل آن اینکه این فضاهای خالی (در حالت تخلخل غیر پیوسته) که توسط وجود آب ناشی از اشباع تغییر مکان پیدا نکرده، علاوه بر این می توان چنین مطرح نمود که وجه مشترک بین ناحیه کاملاً اشباع نمونه ها و ناحیه نسبتاً اشباع باعث ایجاد یک زون انتقال که خود بیانگر یک غیر یکنواختی (inhomogeneity) در سنگ می شود.

ارتباط سرعت امواج لرزه ای با قابلیت انحلال پذیری سنگ Keywords:

سرعت امواج , سنگ آهک - انحلال پذیری , ژئوتکنیک - تخلخل

ارتباط سرعت امواج لرزه ای با قابلیت انحلال پذیری سنگ authors

حسن صادقی

استادیار دانشکده فنی دانشگاه امام حسین(ع)

فریدون خسروی

استادیار دانشکده فنی دانشگاه امام حسین(ع)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ Bennett, R. N., Bryant, W. R. and Hulbert, M. ...
_ Gaviglio, P. 1989. Technical note, longitudinal wave Propagation in ...
Hamiltone, E. L. , Bachman, R. T. 1982. Sound velocity ...
_ ISRM, (Ed. Brown, E. T.) 1981. Rock charac terisation ...
Mortimore, R. _ and Fielding, P. M. 1990. The relationship ...
- , Timure, A. 1977. Temprature dependenece of compressional and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارتباط سرعت امواج لرزه ای با قابلیت انحلال پذیری سنگ" توسط حسن صادقی، استادیار دانشکده فنی دانشگاه امام حسین(ع)؛ فریدون خسروی، استادیار دانشکده فنی دانشگاه امام حسین(ع) نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس تونل ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سرعت امواج – سنگ آهک - انحلال پذیری – ژئوتکنیک - تخلخل هستند. این مقاله در تاریخ 11 مهر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3588 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جهت بررسی اثر امواج بر روی پدیده انحلال پذیری، نمونه ها از چهار معدن مختلف در انگلستان جمع آوری گردیده و جمعاً تعداد 2260 آزمایش صورت گرفته است. جهت بررسی آزمایشات فوق نمونه ها در دو سری قبل و بعد از انحلال پذیری مورد آزمایش واقع گردید که نهایتاً یک سری روابط تجربی بدست آمده (مدت زمان آزمایش انحلال ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارتباط سرعت امواج لرزه ای با قابلیت انحلال پذیری سنگ با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.