سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی روند استقرار بوته های بذر کاری شده گیاه اروشیا، در منطقه سبزوار

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,229

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RRMI03_043

Index date: 22 November 2015

بررسی روند استقرار بوته های بذر کاری شده گیاه اروشیا، در منطقه سبزوار abstract

گیاه Eurotia ceratoides به علت داشتن فرم بوته ای، مقاومت در برابر خشکی، درصد پروتئین مناسب، تکثیر آسان و ... یکی از گیاهان بومی مراتع بیابانی است که اهمیت ویژه ای در مراتع ویژه ای در مراتع خشک و نیمه خشک دارد. این خصوصیات سبب گردیده تا در طرح های احیاء و اصلاح مراتع مورد استفاده قرار گیرد. قومه نامیه و درصد جوانه زنی معمولاً یکی از پارامترهای مهم در میزان انتخاب بذر برای کاشت است. در گیاهان مرتعی و عرصه های طبیعی میزان سبز شدن لویه چندان حائز اهمیت نیست، بلکه میزان استقرار تعداد بوته اهمیت دارد. در یک بررسی که برای مشخص کردن بهترین زمان و روش کاشت گیاه Eurotia انجام گرفته، میزان سبز شدن و استقرار تعداد بوته در فصول مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. این طرح در قالب آماری اسپیلت پلات (بلوک کامل تصادفی) انجام گرفته که در آن فاکتور اصلی تاریخ کاشت در 4 تیمار (15 آذر، 15 دی، 15 بهمن و 15 اسفند) و تیمار فرعی روش کاشت نیز با 4 تیمار (کشت کپه ای، کشت چاله ای، کشت با دیسک، کشت با شخم) در 4 تکرار طی 2 سال متوالی 1375 و 1376، در کرت های به ابعاد 6x4 متر انجام گرفته است. نتایج حاصله نشان داد که: میزان سبز شدن در روش های مختلف با همدیگر متفاوت و در ابتدای فصل میزان جوانه زنی بذر در کرت زیاد است، اما میزان استقرار گیاه در روش های مختلف بذرکاری و نیز زمانهای مختلف نیز با یکدیگر فرق می کناد. این تفاوت به پراکنش بارندگی، روش کاشت و نیز زمان کاشت بستگی دارد. بیشترین میزان استقرار در روش کاشت در نیمه آذرماه بوده است.

بررسی روند استقرار بوته های بذر کاری شده گیاه اروشیا، در منطقه سبزوار authors

اسماعیل فیله کش

کارشناس ارشد پژوهشی و رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار

علی گزانچیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سبزوار

عباس علی آبادی

کارشناس پژوهشی ایستگاه تحقیقات سبزوار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدیان یزدی، م. ج و همکاران، 1376، بررسی مناسبترین روش ...
اسماعبلی، م. م، 1375، بررسی ویژ گیهای اکولوژیکی (ات کولوژی) ...
زادبر، م. 1380، بررسی اثرات کشت مخلوط در استقرار گیاهان ...
علی آبادی 4، 1381، گزارش نهایی طرح تحقیقاتی بررسی ات ...
علیزاده، .، 1381، مذاکره تلفنی ...
فیله کش I، .ع گزانچیان، ع. علی آبادی. ح. فرزانه ...
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع1352، ارنامه پیشرفت علمی طرحهای پژوهشی، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی روند استقرار بوته های بذر کاری شده گیاه اروشیا، در منطقه سبزوار" توسط اسماعیل فیله کش، کارشناس ارشد پژوهشی و رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار؛ علی گزانچیان، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سبزوار؛ عباس علی آبادی، کارشناس پژوهشی ایستگاه تحقیقات سبزوار نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی مرتع و مرتع داری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 1 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1229 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گیاه Eurotia ceratoides به علت داشتن فرم بوته ای، مقاومت در برابر خشکی، درصد پروتئین مناسب، تکثیر آسان و ... یکی از گیاهان بومی مراتع بیابانی است که اهمیت ویژه ای در مراتع ویژه ای در مراتع خشک و نیمه خشک دارد. این خصوصیات سبب گردیده تا در طرح های احیاء و اصلاح مراتع مورد استفاده قرار گیرد. قومه نامیه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی روند استقرار بوته های بذر کاری شده گیاه اروشیا، در منطقه سبزوار با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.