سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقوش مهر و مهره های سرزمین تالش در موزه ملی ایران و موزه گیلان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,315

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BASTAN01_046

Index date: 22 November 2015

بررسی نقوش مهر و مهره های سرزمین تالش در موزه ملی ایران و موزه گیلان abstract

سرزمین تالش بخش وسیعی از مناطق جلگه ای، جنگلی و کوهستانی را در محدوده جغرافیایی استان گیلان به خود اختصاص داده است. آنچه امروز به عنوان سرزمین تالش از ان یاد میشود از شما ل به شهرستان آستارا، از جنوب به رضوان شهر و ماسال، از شرق به دریای مارندران و شهرستان بندر انزلی، از غرب به استان اردبیل و شهرستان خلخال محدود میگردد. شروع کاوش های باستانشناسی در سال 1899 میلادی در این محدوده جغرافیایی توسط ژاک دمرگان فرانسوی، آغازگر شناخت مطالعات تاریخی این سرزمین شد. عبدالحسن شهید زاده د ر سال 1351 خوشیدی توانست گوشه های دیگری از تمدن و فرهنگ این سرزمین را آشکار کند. ادامه بررسی و کاوش ها به صورتی منظم از سوی پژوهشکده باستانشناسی توسط محمد رضا خلعتبری از سال 1371 خورشیدی آغاز گردید او نیز توانست بخش دیگری از تاریخ بلند این سرزمین را روشن کند. از سوی دیگرحفاری های غیر قانونی نیز دردیگر محوطه های باستانی و اثار کشف شده نشانگر این است که هنوز محوطه های بسیازی که شناخته نشدهاند در این محدوده جغرافیایی وجود دارد. که میتواند اطلاعات بیشتری را در روند شناخت اقوام ساکن این سرزمین در اختیار پژوهشگران قرار دهد.. از جمله این آثار میتوان به مهرها و مهره هایی که هم اکنون در بخش مهر و سکه موزه ملی ایران و موزه گیلان نگهداری میشود اشاره کرد مطالعه بر روی این مهرها میتواند بخشی دیگراز هویت ساکنان این سرزمین را در دوران های تاریخی به خود اختصاص دهد. هدف از این پژوهش در ابتدا شناخت و تاریخگذاری مهرها بر اساس مقایسه با د یگر مهرهای همزمان خود بوده است.از سوی دیگر بررسی و مطالعه بر روی این مهرها برای نخستین بار میتواند در ک روشنتر ی را در شناخت و حدود دامنه کنترل اداری این حوزه فرهنگی با دیگر مناطق همجوار خود باشد..یطوزیکه نتایج آن در طول دوره های تاریخی باز گو کننده شرایط مکان گزینی، ارتباطات فرهنگی، تجاری، اقتصادی، هنری ساکنان اصلی این سرزمین با توجه به نوع مطالعات بر ا ساسی نقوش و سبک شناسی آن، شاهدی گویا از نگرش مالکان این مهرها به جهان پیرامونشان د ر طول تاریخ استقراری شان در این سرزمین بوده است. ،فرایند فوق میتواند اطلاعات ارزشمندی را در خصوص جایگاه سرزمین تالش را با فراز و فرودهایی راکه در طی زمان در بستر تاریخ داشته را روشن کند

بررسی نقوش مهر و مهره های سرزمین تالش در موزه ملی ایران و موزه گیلان Keywords:

بررسی نقوش مهر و مهره های سرزمین تالش در موزه ملی ایران و موزه گیلان authors

لیلی نیاکان

دکتری باستانشناسی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری،

فهیمه همایون

کارشناس ارشد باستانشناسی

فرزانه رحیمی

کارشناس باستانشناسی

مقاله فارسی "بررسی نقوش مهر و مهره های سرزمین تالش در موزه ملی ایران و موزه گیلان" توسط لیلی نیاکان، دکتری باستانشناسی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری،؛ فهیمه همایون، کارشناس ارشد باستانشناسی؛ فرزانه رحیمی، کارشناس باستانشناسی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی تالش شناسی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گیلان، تالش، مهرو مهره، موزه ملی ایران، موزه گیلان هستند. این مقاله در تاریخ 1 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1315 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سرزمین تالش بخش وسیعی از مناطق جلگه ای، جنگلی و کوهستانی را در محدوده جغرافیایی استان گیلان به خود اختصاص داده است. آنچه امروز به عنوان سرزمین تالش از ان یاد میشود از شما ل به شهرستان آستارا، از جنوب به رضوان شهر و ماسال، از شرق به دریای مارندران و شهرستان بندر انزلی، از غرب به استان اردبیل و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی پیچ و پرچ طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقوش مهر و مهره های سرزمین تالش در موزه ملی ایران و موزه گیلان با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.