سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی تأثیر فضای شهری بر گذران اوقات فراغت و روان سالمندان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 964

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESUD01_239

Index date: 5 December 2015

ارزیابی تأثیر فضای شهری بر گذران اوقات فراغت و روان سالمندان abstract

امروزه سالمندی به یک پدیده مهم جهانی تبدیل شده است ،زیرا به سبب افزا یش امید به زندگی و مسائل بهداشتی،طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ،جمعیت این گروه اف زایش یافته است،بر اساس برآوردهای انجام شده ،سالانه حدود5/2 درصد بطورمتوسط به تعداد افر اد 65 ساله و بیشتر افزوده می شود،این در حالی است که در ایران برای رفاه سالمندان و آینده آنها که بیشترین اوقات فراغت در بین افراد جامعه را به خود اختصاص داده اند ،چاره ای اندیشی ده نشده است . با نگاهی به وضعیت سالمندی ایران که آمارها نشان می دهد 27/7 درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند که این میزان تا 20 سال آینده به 7/14 درصد خواهد رسید . بنابر این می توان گفت تا 20 سال آینده جهت صعودی آمار سالمندی کشور سه برابر افزایش می یابد ،و این به معنای لزوم شناخت هر چه بیشتر توانمندی ها و نیازهای این قشر از جامعه می باشد ،که چنانچه از هم اکنون به فکر برنامه ریزی برای سالمندان نباشیم با یک بحران سالمندی مواجه خواهیم شد . با در نظر گرفتن این که سالمندان بعنوان مهمترین گروه جامعه ،با بیش ترین وقت فراغت نیاز مبرم به برنامه ریزی دقیق جهت گذران اوقات فراغت دارند ،زیرا قسمت عمده ای از این اوقات از بعد فضا و مکان عمدتأ در فضاهای عمومیشهر انجام می گیرد و به عبارتی فضای شهری جزئی از یک شهر است که بعنوان عرصه عمومی ، قابلیت بر طرف کردن نیازهای روحی و روانی سالمندان را دارد ،با این هدف مقاله حاضر سعی دربررسی تأثیر فضای شهری بر گذران اوقات فراغت سالمندان را دارد و از سوئی تلاش می کند تا راهکارهائی را جهت بهبود فضای شهری برای استفاده بهینه ی قشر سالمندان از این فضاها ارائه نماید.

ارزیابی تأثیر فضای شهری بر گذران اوقات فراغت و روان سالمندان Keywords:

ارزیابی تأثیر فضای شهری بر گذران اوقات فراغت و روان سالمندان authors

افسون سلمانپورخوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه آزاد ، هریس ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اعزازی، شهلا، 1376؛ جامعه‌شناسی خانواده با تاکید بر نقش ساختار ...
پاکزاد، جهانشاه، 1388؛ مبانی نظری و فرآیند طراحی شهری؛ تهران؛ ...
ترابی، علیرضا، 1382؛ مدیران، فارغ از اوقات فراغت شهروندان؛ ماهنامه ...
رضازاده، راضیه و یزدان پناه، مهنوش؛ 1382 الگوهای فعالیتی - ...
هفتم خرداد ماه 1394/ تبریز ...
رفیعیان، مجتبی و خدائی، زهرا؛ 1388؛ بررسی شاخص‌ها و معیارهای ...
زارعی، علی و قربانی، شهین، 1386؛ نیازهای اوقات فراغت سالمندان ...
شیخی، محمدتقی، 1389؛ جامعه‌شناسی سالمندی؛ تهران؛ نشر حریر؛ چاپ اول؛ ...
مان، نرمال ل، 1364؛ اصول روانشناسی؛ محمود ساعتچی؛ جلد _ ...
مدنی‌پور، علی، 1389؛ فضاهای عمومی و خصوصی شهر؛ فرشاد نوریان؛ ...
وارثی، حمیدرضا و دیگران، 1389؛ بررسی گذران اوقات فراغت سالمندان ...
مصطفی عباس زادگان؛ انتشارات دانشگاه علم و صنعت ایران، .1370 ...
- هدمن، ریچارد و یازوسکی، آندرو؛ 1370؛ مبانی طراحی شهری؛ ...
رفیع‌زاده ن. طراحی معماری مناسب برای سالمندان. فصلنامه علمی پژوهشی ...
_ Cooper, C., Francis, C.)1990(. People Places: design guideline for ...
-Golkar, Korosh. (1999). Theories of Urban Design: Typological analysis theory. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی تأثیر فضای شهری بر گذران اوقات فراغت و روان سالمندان" توسط افسون سلمانپورخوئی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه آزاد ، هریس ، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی علوم زمین و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فضای شهری ، فضای عمومی ، اوقات فراغت ، سالمندان هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 964 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه سالمندی به یک پدیده مهم جهانی تبدیل شده است ،زیرا به سبب افزا یش امید به زندگی و مسائل بهداشتی،طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ،جمعیت این گروه اف زایش یافته است،بر اساس برآوردهای انجام شده ،سالانه حدود5/2 درصد بطورمتوسط به تعداد افر اد 65 ساله و بیشتر افزوده می شود،این در حالی است که در ایران برای رفاه سالمندان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی تأثیر فضای شهری بر گذران اوقات فراغت و روان سالمندان با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.