بررسی اثرات هموارسازی سود بر ارزش افزوده اقتصادی شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران
Publish place: The first scientific research conference on new findings of management sciences, entrepreneurship and education in Iran
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 857
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EMCONF01_245
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
Abstract:
اصلی ترین پرسش این مقاله این است که، تعدیلات در سود حسابداری نظیر هموارسازی سود بر شاخصهای جدید ارزیابی عملکرد نظیرارزش افزوده اقتصادی نیز اثرگذار خواهد بود یا خیر؟ به همین منظور به بررسی اثرات هموارسازی سود بر ارزش افزوده اقتصادی شرکتهایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته ایم. از این رو متغیرهای این پژوهش شرکتهای هموارساز سود و ارزش افزوده اقتصادیمی باشند. جامعه آماری این تحقیق شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه گیری با استفاده از فرمول کوکران و بهصورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شده است دوره زمانی این تحقیق یک دوره پنج ساله بین سالهای 1388 تا پایان دوره مالی 1392می باشد. برای پاسخ به سوال اصلی تحقیق فرضیه های بترتیب اصلی و فرعی زیر را تدوین کرده ایم و پس از تحلیل های آماری صورتگرفته و استفاده از آزمون آماری مقایسه میانگن دو جامه در سطح معناداری 95 ٪ فرضیه این پژوهش مورد تایید قرار گرفت.بر اساس نتایج حاصل از تحلیل های آماری فرضیه فرعی تحقیق میتوان استنباط کرد که در شرکتهایی که به نوعی مدیریت شرکت، سودحسابداری را دستکاری می کند بر معیار ارزیابی عملکرد نتوانسته است تاثیر زیادی بگذارد. به نوعی می توان نتیجه گرفت که درشرکتهایی که هموارساز سود بوده اند به نوعی سعی در پنهان کردن نواقص و ضعف های خود در پوشش هموارسازی سود بوده اند، اما اینرویکرد نتوانسته است ضعف های موجود را به طور کامل از بین ببرد و این ضعفها و نواقص در معیار ارزیابی عملکرد شرکت که در اینپژوهش ارزش افزوده اقتصادی بوده است، نمایان شده است. این نتیجه که ارزش افزوده اقتصادی شرکتهای هموارساز سود از شرکتهایغیر هموارساز سود کمتر است به طریقی بیانگر قدرت بالای این معیار در ارزیابی عملکرد شرکتها بوده است.
Keywords:
Authors
ایلناز خوشدلی
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب
مهدی مرشدی
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :