بررسی تأثیر متغیرهای فیزیکی و زیستی بر جمعیت شبه شوریده ماهیان (صید ضمنی فانوس ماهیان) با استفاده از داده های ماهواره ای
Publish place: International Conference of Applied Research in Agriculture
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 698
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICARA01_086
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
Abstract:
شبه شوریده دهان سیاه Atrobucca nibe از خانواده شوریده ماهیان بهدلیل صید ضمنی قابل ملاحظه همراه با فانوس ماهیان در دریای عماناز اهمیت زیادی برخوردار است. در این تحقیق، جمعیت صید شده شبهشوریده ماهیان توسط شناورهای صیادی در ماههای فروردین تا اسفند سالهای 1390 تا 1392 در ناحیه غرب دریای عمان با مقادیر بدستآمده درجه حرارت، شوری و کلروفیل a. مستخرج از نقشه های ماهواره ای http://oceancolor.gsfc.nasa.gov در همان مناطق با استفاده از نرم افزار SeaDAS (برای تبدیل نقشه به داده) در 13 ایستگاه (Pin) مورد سنجش قرار گرفت. داده های حاصل، با استفاده از نرم افزارآماری SPSS Ver20، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری در سطح معناداری 95 درصد تجزیه و تحلیل شد. با توجهبه ضریب همبستگی پیرسون بین متغیرهای دما با صید بر واحد تلاش(r=0/288) در سطح معناداری 0/05 و بین شوری با صید بر واحد تلاش (r=0/351) و بین کلرفیل a با صید در واحد تلاش (r=0/466) و همچنین بین متغیرهای دما با صید کل (r=0/488)، شوری با صید کل (r=0/458) و کلروفیل a با صید کل (r=0/505) رابطه مثبت معنادار در سطح 0/01 مشاهده شد. تحلیل رگرسیون چند متغیری صید کل نیز نشان داد سطحمعناداری ضرایب رگرسیون بدست آمده برای متغیر دما، شوری وکلروفیل a، کوچکتر از سطح خطای آزمون (p<0/05) می باشد یعنی مقادیر بتای بدست آمده برای آن ها به طور معناداری و با سطحاطمینانی 0/95 می تواند صید کل را پیش بینی کند. همچنین ضریب تعیین بدست آمده نشان می دهد که فاکتورهای دما، شوری و کلروفیلa؛ 0/46 از پراکندگی های صید کل آنان را تعیین می کند. یافته های این تحقیق نشان داد که استفاده از نقشه های ماهواره ای و سنجشاز دور در ارزیابی آبهای دریایی، می تواند سمت و سو و میزانبهره برداری از ذخایر آبزیان را مشخص کند و توسعه پایدار را بهدنبال داشته باشد.
Keywords:
Authors
مارال یعقوبی ثمین
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
محمدرضا فاطمی
دانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
تورج ولی نسب
استاد، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران
فرهاد کیمرام
دانشیار، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :