سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برآورد تبخیر وتعرق پتانسیل درحوزه آبخیز زنجانرود با استفاده از یک سامانه اطلاعات جغرافیایی

Publish place: Geomatics 1382
Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,331

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO82_43

Index date: 16 December 2005

برآورد تبخیر وتعرق پتانسیل درحوزه آبخیز زنجانرود با استفاده از یک سامانه اطلاعات جغرافیایی abstract

انرژی خورشیدی مهمترین عامل مؤثر درتبخیر وتعرق بوده وهرگونه تغییردرمیزان انرژی رسیده به سطح زمین، میتواند در میزان آن مؤثر باشد . هرچند در اکثر مدلهای موجود برآورد پتانسیل تبخیر وتعرق (ت.ت.پ)، میزان تابش خورشیدی رسیده به سطح زمین درنظرگرفته شد ه است، اما کمتر توجهی به جهت شیب آن داشته اند . درحالیکه تنوع موجود در دریافت انرژی خورشیدی در مناطق کوهستانی نیمه خشک که از اختلاف جهتها وشیبها ناشی میشود، موجب اختلاف نسبی زیاد درتبخیر رطوبت خاک وتعرق گیاه در شیبهای رو به جنوب نسبت به شیبهای شمالی خواهد شد. دراین مقاله سعی براین است که با اثر دادن ارتفاع وجهت شیب، روشهای متداول برآورد ت.ت.پ، نسبت به آنها اصلاح گردد . برای این منظور، ابتدا با استفاده ازچند مدل ساده، میزان انرژی خورشیدی رسیده به سطح زمین با توجه به ارتفاع وجهت، برآورد وسپس مقادیر برآورد شده انرژی رسیده به زمین برای هرجهت با استفاده از یک مدل دیگرتبدیل به میزان ت.ت.پ شد. ازاین مقادیر، ضرایبی برای تأثیر دادن اثر جهت بمنظور تصحیح میزان تبخیروتعرق محاسبه شده با استفاده از مدلهای متداول برآورد ت.ت.پ (مانند بلانی -کریدل ) استخراج گردید . سپس با برقرا ری رابطه رگرسیونی بین میزان ت.ت.پ محاسبه شده برای ۱۲ ایستگاه موجود در منطقه مورد نظر با ارتفاع هر ایستگاه، برای هر ارتفاع معین میزان ت.ت.پ محاسبه شد . ضرایب بدست آمده ازبرآورد ت.ت.پ با استفاده ازانرژی تابشی برای هر جهت در مرحله اول، نشان داد که میزان ت.ت.پ درجهتهای جنوبی ۳۶ درصد بیشتر از جهتهای شمالی درارتفاع معین است . در مرحله بعد، با وارد نمودن نقشه توپوگرافی حوزه آبخیز زنجانرود به محیط یک سامانه حوزه آبخیز زنجانرود به محیط یک سامانه GIS، نقشه DEM تهیه وسپس به تهیه نقشه جهت شیب اقدام شد . این نقشه نشان داد که جهت رو به غرب بیشترین مساحت را به خود اختصاص داده است . پس از ساخت نقشه ت.ت.پ با استفاده از رابطه حاصل از همبستگی ارتفاع ایستگاهها با میزان ت .ت.پ محاسبه شده هر ایستگاه، ضرایب بدست آمده در مرحله اول برای هر جهت، به نقشه جدید ت.ت.پ اعمال ونقشه فوق با توجه به تغییرات ارتفاع وجهت شیب اصلاح گر دید. با استفاده ازجدول اطلاعات این نقشه، مقادیر هرسلول جمع ومیانگین ت.ت.پ برای کل حوزه برآورد شد که مقدار آن ۱۲۲۷ میلیمتر می باشد.

برآورد تبخیر وتعرق پتانسیل درحوزه آبخیز زنجانرود با استفاده از یک سامانه اطلاعات جغرافیایی Keywords:

برآورد تبخیر وتعرق پتانسیل درحوزه آبخیز زنجانرود با استفاده از یک سامانه اطلاعات جغرافیایی authors

فرزاد بیات موحد

مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رجایی، عبدالحمید، آب وهواشناسی(ترجمه)، اتشارات نیا تبریز، چاپ سوم، 592 ...
علیزاده، امین، فرهاد موسوی، غلامعلی کمالی ومحمد موسوی بایگی، هوا ...
مهندسین مشاور مهاب قدس، 1364، طرح مطالعه آب زنجان، گزارش ...
Archibold, O.W., 1995, Ecology of World Vegetation, Chapman & Hall, ...
Aronoff, S., 1989, Geographic Information Systems: A Management Perspective, WDL ...
Jackson, R.J., 1967, The Effect of Slope, Aspect, and Albedo ...
Mahab Ghodss Consulting Engineers, 1987, Zanjan Water Providing Project, Meteorology ...
Marsh, W.M., 1991, Landscape Planning: Environmen tal Applications, John Wiley ...
Meijerink, A.M.J., 1988, Data Acquisition and Data Capture through Terrain ...
Norman, N.J.T., Pearson, C.J., and Searle, P.G.E., 1984, The Ecology ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "برآورد تبخیر وتعرق پتانسیل درحوزه آبخیز زنجانرود با استفاده از یک سامانه اطلاعات جغرافیایی" توسط فرزاد بیات موحد، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام زنجان نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 82 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تبخیر وتعرق پتانسیل، سامانه اطلاعات جغرافیایی، زنجانرود، هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2331 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انرژی خورشیدی مهمترین عامل مؤثر درتبخیر وتعرق بوده وهرگونه تغییردرمیزان انرژی رسیده به سطح زمین، میتواند در میزان آن مؤثر باشد . هرچند در اکثر مدلهای موجود برآورد پتانسیل تبخیر وتعرق (ت.ت.پ)، میزان تابش خورشیدی رسیده به سطح زمین درنظرگرفته شد ه است، اما کمتر توجهی به جهت شیب آن داشته اند . درحالیکه تنوع موجود در دریافت انرژی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله برآورد تبخیر وتعرق پتانسیل درحوزه آبخیز زنجانرود با استفاده از یک سامانه اطلاعات جغرافیایی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.