سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی شاخصه های معماری بومی در برخی از خانه های تاریخی محله خواجو شهر اصفهان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,047

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAFTEFARSOODE01_014

Index date: 14 February 2016

بررسی شاخصه های معماری بومی در برخی از خانه های تاریخی محله خواجو شهر اصفهان abstract

معماری به سبب نیاز بشر به سرپناه ، پدید آمد و به سرعت تبدیل به بیان و تعبیری اساسی از مهارتهای فنی و اجتماعی گشت. در سرزمین کهن ایران نیز ابنیه بومی توسط مردم و معماران ناحیه ای خاص ، با توجه به فرهنگ، اقلیم و مصالح ساختمانی محلی ساخته می شدند . امروزه به دلیل هجوم فرهنگ های غیربومی و الگوی مصرفی جهان پیشرفته به کشور ما، فرهنگ شهرنشینی جدید در تضاد با فرهنگ سنتی قرار گرفته و فرهنگ نوگرایی و تجددطلبی جای فرهنگ اصیل و سنتی را گرفته است. از این رو در مناطق اقلیمی مختلف بدون در نظر گیری اصول و قواعد ارزشمند معماری به جای مانده از پیشینیان ساختمانهایی پدید آمد که نه تنها احساس امنیت ، رضایتمندی و حریم های فرهنگی ما را در هم شکست بلکه از لحاظ کیفیت ساخت نیز بهره ای نبرده اند.لذا نگارنده در این پژوهش سعی در بررسی و کشف الگو های معماری بومی در 9 مورد از خانه های تاریخی اصفهان ،در سه دسته از جمله معماری همساز با اقلیم با رعایت حریم های فرهنگی ، شاکله و تناسبات و نحوه قرارگیری فضاهای اصلی و خدماتی داشته تا نهایتا از نتایج به دست آمده ، نگاهی دوباره به ارزش های بومی و قابل تکرار در معماری کنونی این مرز و بوم داشته باشد

بررسی شاخصه های معماری بومی در برخی از خانه های تاریخی محله خواجو شهر اصفهان Keywords:

بررسی شاخصه های معماری بومی در برخی از خانه های تاریخی محله خواجو شهر اصفهان authors

سید حامد جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان

هومن ایروانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فلامکی، منصور وهمکاران، 1384 معماری بومی، نشر فضا، تهران . ...
معماریان، غلامحسین، 387 1، معماری ایرانی، انتشارات سروش دانش، تهران، ...
قاسمی سیچانی، مریم. 1388 .خانه های تاریخی اصفهان.سال هجدهم، شماره ...
قاسمی سیچانی، مریم، معماریان غلامحسین.1389 .گونه شناسی خانه دوره قاجار ...
گرجی مهلبانی، یوسف. 1389 .معماری پایدار و نقد آن در ...
ارمغان، مریم، 1389، ارزشهای معماری بومی ایرانی در رابطه با ...
کشانی، نازنین .1390. ضرورت مداخلی در بافت فرسوده شهری(نمونه موردی ...
قاسمی سیچانی.مریم .1390 .طراحی داخلی خانه‌های سنتی اصفهان/ فصلنامه معماری ...
سلطان زاده، حسین 1390. معماری داخلی خانه های درونگرا در ...
حسین زاده، عباس 1392، هویت فرهنگ وسنت الگوی تدوین تعلق ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی شاخصه های معماری بومی در برخی از خانه های تاریخی محله خواجو شهر اصفهان" توسط سید حامد جعفری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان؛ هومن ایروانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی بافت های فرسوده و تاریخی شهری: چالش ها و راهکارها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرهنگ و سنت ، معماری بومی،خانه های تاریخی،شهر اصفهان هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2047 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری به سبب نیاز بشر به سرپناه ، پدید آمد و به سرعت تبدیل به بیان و تعبیری اساسی از مهارتهای فنی و اجتماعی گشت. در سرزمین کهن ایران نیز ابنیه بومی توسط مردم و معماران ناحیه ای خاص ، با توجه به فرهنگ، اقلیم و مصالح ساختمانی محلی ساخته می شدند . امروزه به دلیل هجوم فرهنگ های غیربومی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی شاخصه های معماری بومی در برخی از خانه های تاریخی محله خواجو شهر اصفهان با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.