سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تولید تجاری کاتالیست در ایران - چالشها و راهکارها

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,249

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IPCONF01_009

Index date: 27 November 2007

تولید تجاری کاتالیست در ایران - چالشها و راهکارها abstract

صنعت نفت ایران در بخش پایین دستی به ویژه پتروشیمی به پیشرفتهایی در زمینه طراحی و اجرای مهندسی دست یافته است، ولی در زمینه مهمترین عامل تبدیلات شیمیایی نفت و گاز طبیعی یعنی کاتالیست، همچنان نیازمند به تامین از بازارهای خارجی است . کاتالیستها به عنوان محصولاتی با فناوری پیشرفته و نه مواد شیمیایی شناخته می شوند و کارایی آن - ها نقش مهمی در سودآوری یک واحد تولیدی پتروشیمیایی دارد . بررسیها نشان میدهد که در داخل کشور فعالیتهای تحقیقاتی زیادی در زمینه توسعه کاتالیستها انجام شده که بیشتر آنها در مقیاس آزمایشگاهی بوده و تعداد اندکی به مقیاس پایلوت توسعه داده شدهاند ولی تاکنون هیچ یک از کاتالیستهای با دانش داخلی در مقیاس صنعتی تولید نشده است؛ چرا که دانش افزایش مقیاس ساخت کاتالیست محرمانه، دانش محور و بسیار پیچیده است و شناخت کافی برای انجام آن در داخل وجود ندارد . در مورد انتقال فناوری ساخت کاتالیست از تولیدکنندگان خارجی، موارد معدود اجرا شده به دلایلی از جمله عدم اجرای صحیح فرآیند انتقال و جذب فناوری و انتخاب نامناسب تامین کننده دانش فنی با شکست مواجه شده اند . در کار حاضر توسعه کاتالیستهای تجاری از آزمایشگاه تا صنعت به همراه مشکلات موجود در راه تجاری سازی مورد بررسی قرار میگیرد و در جهت توسعه و بومی سازی تولید کاتالیست در کشور راهکارهایی ارایه میشود . به نظر میرسد می توان تجربه های ناموفق داخلی و تجربه موفق برخی کشورها در خصوص بومی سازی تولید کاتالیست را به عنوان ملاک قرار داد که این مساله نیز در کار حاضر بررسی خواهد شد .

تولید تجاری کاتالیست در ایران - چالشها و راهکارها Keywords:

تولید تجاری کاتالیست در ایران - چالشها و راهکارها authors

مریم تخت روانچی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی - شرکت پژوهش و فناو

سعید صاحبدل

دکترای مهندسی شیمی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی - شرکت پژوهش و فناوری پتروش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Campanati, M., Fornasari, G., Vaccari, A., (2003). Fu ndamentals in ...
Gallei, E. , Schwab, E., (1999). Development of technical catalysts, ...
Leach, B. E. (2004). Catalysis, Industrial, in Robert Meyers. A. ...
Pernicone, N., (1997). Scale-up of catalyst production, Catalysis Today, 34, ...
Antunes A. M. S., (2000) The Brazilian FCC Catalyst Plant: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تولید تجاری کاتالیست در ایران - چالشها و راهکارها" توسط مریم تخت روانچی، کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی - شرکت پژوهش و فناو؛ سعید صاحبدل، دکترای مهندسی شیمی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی - شرکت پژوهش و فناوری پتروش نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس پتروشیمی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کاتالیست، افزایش مقیاس، تولید تجاری، صنعت پتروشیمی هستند. این مقاله در تاریخ 6 آذر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2249 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که صنعت نفت ایران در بخش پایین دستی به ویژه پتروشیمی به پیشرفتهایی در زمینه طراحی و اجرای مهندسی دست یافته است، ولی در زمینه مهمترین عامل تبدیلات شیمیایی نفت و گاز طبیعی یعنی کاتالیست، همچنان نیازمند به تامین از بازارهای خارجی است . کاتالیستها به عنوان محصولاتی با فناوری پیشرفته و نه مواد شیمیایی شناخته می شوند و کارایی آن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تولید تجاری کاتالیست در ایران - چالشها و راهکارها با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.