سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر اقلیم در معماری مساجد تیموری (با تاکید بر مسجد جامع گوهرشاد و مسجد کبود تبریز )

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,472

This Paper With 17 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCKIA01_009

Index date: 16 February 2016

بررسی تاثیر اقلیم در معماری مساجد تیموری (با تاکید بر مسجد جامع گوهرشاد و مسجد کبود تبریز ) abstract

مساجد تیموری ایران از عناصر مهم معماری اسلامی از نظر فرم معماری وتزئینات هستند ،که در این دو مورد به بررسی و تحقیق نیاز دارند.احداث مساجد در ایران ،به عنوان یک مکان عمومی و نهاد سیاسی و هدایت معنوی در دوره صدر اسلام آغاز و در عصر تیموریان در بناهای متعدد به تکامل رسید.با توجه به اینکه طرح معماری ،ساخت و تزئینات برخی مساجد تیموری از شاهکارهای مهم معماری ایران بوده،این مقاله به بررسی دومسجد مهم دوره تیموری ایران وتحلیل و مقایسه عناصر کالبدی معماری این مساجد و ذکر عوامل اقلیمی موثر در آن بناها پرداخته است.روش تحقیق مقاله به صورت مقایسه تطبیقی و مطالعه موردی بوده و سپس با رویکرد تحلیلی به مقایسه این مساجد مهم از نظر موقعیت های سیاسی ،اجتماعی و به لحاظ فرمی و کالبدی و غیره در آن ها پرداخته است.در این پژوهش با هدف بررسی راهکارهای ساخت معماری مساجد متناسب با اقلیم،ابتدا ویژگی های کالبدی معماری دوره تیموریان مورد بررسی قرار گرفته است.سپس ویژگی های معماری کالبدی مسجد جامع گوهرشاد در خراسان در مقایسه تطبیقی با مسجد کبود تبریز بررسی گردیده است و در ادامه خصوصیات کلی و فرم قرارگیری مساجد با توجه به اقلیم و معماری بومی مناطق مورد تحلیل قرار گرفته است و در آخر با مقایسه ویژگی ها و شباهت های مساجد و تفاوتهای معماری مساجد این دوره به راهکارهای مطرح در خصوص ساخت مساجد متناسب با شرایط معماری بومی و اقلیمی نتیجه گیری شده است.

بررسی تاثیر اقلیم در معماری مساجد تیموری (با تاکید بر مسجد جامع گوهرشاد و مسجد کبود تبریز ) Keywords:

بررسی تاثیر اقلیم در معماری مساجد تیموری (با تاکید بر مسجد جامع گوهرشاد و مسجد کبود تبریز ) authors

کیمیا حسنقلی نژادیاسوری

دانشجوی دکترای تخصصی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی،مدرس موسسه آموزش عالی فردوس مشهد

وحید حسین زاده

کارشناسی ارشد معماری ، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی فردوس مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-ویلبر، دونالدوگلمبک، لیزا، (374 1)، معماری تیموری در ایران و ...
-هیلن براند، رابرت، (377 1)، معماری ا سلامی(فرم، عملکرد و ...
- پوپ، آرتور، (1373، معماری ایران (پیروزی شکل و رنگ)، ...
- احمدی شلمانی، محمد حسین، (364 1)، معماری معاصر مساجد، ...
_ معماریان، غلامحسین و پیرنیا، کریم، (1380)، سبک شناسی معماری ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر اقلیم در معماری مساجد تیموری (با تاکید بر مسجد جامع گوهرشاد و مسجد کبود تبریز )" توسط کیمیا حسنقلی نژادیاسوری، دانشجوی دکترای تخصصی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی،مدرس موسسه آموزش عالی فردوس مشهد؛ وحید حسین زاده، کارشناسی ارشد معماری ، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی فردوس مشهد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی نقش خراسان درشکوفایی هنر اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم، مساجد دوره تیموری، مسجدجامع گوهرشاد ، مسجد کبود تبریز هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1472 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مساجد تیموری ایران از عناصر مهم معماری اسلامی از نظر فرم معماری وتزئینات هستند ،که در این دو مورد به بررسی و تحقیق نیاز دارند.احداث مساجد در ایران ،به عنوان یک مکان عمومی و نهاد سیاسی و هدایت معنوی در دوره صدر اسلام آغاز و در عصر تیموریان در بناهای متعدد به تکامل رسید.با توجه به اینکه طرح معماری ،ساخت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر اقلیم در معماری مساجد تیموری (با تاکید بر مسجد جامع گوهرشاد و مسجد کبود تبریز ) با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.