سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تحلیلی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 804

This Paper With 16 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCKIA01_018

Index date: 16 February 2016

بررسی تحلیلی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات abstract

تاریخ فرهنگ و هنر ایران زمین از نیمه اول قرن نهم هجری قمری به این سو، پیوند تنگاتنگ و نزدیکی با شاهزادگان و صاحب منصبان درباری دارد، از این رو مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات، پایتخت تیموریان در خراسان آن زمان، پرداخته است. این مقاله در پی یافتن پاسخی است برای رسیدن به عواملی که سبب بروز هنرپروری های این زمانه گشته و نیز اینکه چه اشخاصی بیشترین تاثیر را در راستای این حمایت ها و اعتلای فرهنگی داشته اند. در واقع هدف این تحقیق تحلیل شرایطی بود که در آن زمان شاهزادگان و صاحب منصبان را به سوی این حامی گری ها علاقمند نمود. نوع مقاله حاضر بنیادی و نظری می باشد و روش گردآوری داده ها کتابخانه ای است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که شکوفایی و اعتلای هنر و فرهنگ این دوره بدون وجود چنین حامیانی امکان پذیر نبود، در نتیجه با تحلیل ویژگی های شخصیتی این افراد و شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آن زمان در شهر هرات مشخص شد که میل شدید دولتمردان تیموری به عمران و آبادانی، ثبات اقتصادی و سیاسی، علاقه و حمایت آن ها از علما، هنرمندان و فضلا، هنرمند بودن هر یک از ایشان، رابطه نزدیک مابین پادشاهان و زیردستان، وجود معافیت های مالیاتی و اهمیت بالای وقف در این دوره سبب بروز چنین هنرپروری هایی گشت. در این وادی اشخاصی چون شاهرخ، بایسنقر میرزا، سلطان حسین بایقرا و امیر علیشیر نوایی بیشتر از دیگران تاثیر گذار بوده اند.

بررسی تحلیلی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات Keywords:

بررسی تحلیلی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات authors

گلدسته قبادی

عضو هیات علمی گروه هنر، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

سیده معصومه عمادی

کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشگاه الزهرا(س)، تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آریان، قمر، 1347، کمال‌الدین بهزاد، تهران، انتشارات وزارت فرهنگ و ...
آژند، یعقوب، 1387، مکتب نگارگری هرات، تهران، انتشارات فرهنگستان هنر. ...
اوکین، برنارد، 1386، معماری تیموری در خراسان، ترجمه: علی آخشینی، ...
خواندمیر، 1378، مکارم‌الاخلاق- شرح احوال و زندگی امیر علی شیر ...
دوغلات، محمد حیدر، 1383، تاریخ رشیدی، تصحیح: عباسقلی غفاری فرد، ...
سمرقندی، امیر دولتشاه، 1337، تذکره الشعراء، تصحیح: محمد عباسی، تهران، ...
سمرقندی، کمال‌الد ین عبدالرزاق، 1383، مطلع سعدین و مجمع بحرین، ...
صا، ذبیح الله، 1372، تاریخ ادبیات در ایران، ج 4، ...
منشی قمی، قاضی میر احمد، 1352، گلستان هنر، تصحیح: احمد ...
همایونفرخ، رکن‌الدین، 1344، تاریخچه کتابخانه‌های ایران و کتابخانه‌های عمومی، تهران، ...
آژند، یعقوب، 1381، «هنر و هنرپروری در دوره شاهرخ»، شریه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تحلیلی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات" توسط گلدسته قبادی، عضو هیات علمی گروه هنر، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.؛ سیده معصومه عمادی، کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشگاه الزهرا(س)، تهران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی نقش خراسان درشکوفایی هنر اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شاهزادگان، حامیان فرهنگی، دوره تیموری، هرات هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 804 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تاریخ فرهنگ و هنر ایران زمین از نیمه اول قرن نهم هجری قمری به این سو، پیوند تنگاتنگ و نزدیکی با شاهزادگان و صاحب منصبان درباری دارد، از این رو مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات، پایتخت تیموریان در خراسان آن زمان، پرداخته است. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تحلیلی نقش شاهزادگان و حامیان فرهنگی در شکوفایی هنر و ادب تیموری در شهر هرات با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.