سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معرفی نقوش بهکار رفته در بنای هارونیه طوس، با بررسی زیباییشناسانهی نقوش هندسی آن

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,030

This Paper With 15 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCKIA01_039

Index date: 16 February 2016

معرفی نقوش بهکار رفته در بنای هارونیه طوس، با بررسی زیباییشناسانهی نقوش هندسی آن abstract

زیبایی شناسی ایرانی در طول تاریخ همواره به سمت نوعی زیبایی شناسی هندسی متمایل بوده است. با مشاهده بناهای تاریخی ایران در دوره های مختلف و بررسی نقوش به کار رفته در آن علاوه بر تاکیدی که بر وجه تزئینی آن شده، این زیبایی شناسی هندسی قابل تشخیص است. این امر به خصوص در دوره فرمانروایی تیمور بر ایران در معماری بیشتر بناها مشهود است. از میان آثار به جای مانده از این دوره بنای آجری هارونیه که از عظمت، ایستایی و معماری خاص در پایه ها و گنبد بهره می برد، از شاخص ترین آن ها می باشد که در شهر طوس قرار دارد. با توجه به خلاء نسبی علمی – تحقیقاتی در مورد تزئینات معماری و نقوش به کار رفته در این بنا، پژوهش حاضر بر آن است با استفاده از روش میدانی و توصیفی-تحلیلی نقوش هندسی بنای هارونیه و ارتباط آن با سایر هنرهای هم عصر را مورد بررسی قرار دهد. پس از تحلیل و جمع بندی، این نتیجه حاصل شد که اکثر نقوش هندسی استفاده شده در تزئین بنای هارونیه در دیگر هنرهای همزمان از جمله منبت کاری، فلزکاری، کاشیکاری، منسوجات و معماری به کار برده شده است.

معرفی نقوش بهکار رفته در بنای هارونیه طوس، با بررسی زیباییشناسانهی نقوش هندسی آن Keywords:

بنای هارونیه , مقرنس کاری , نقوش هندسی , زیبایی شناسی نقوش اسلامی

معرفی نقوش بهکار رفته در بنای هارونیه طوس، با بررسی زیباییشناسانهی نقوش هندسی آن authors

میترا بستانی نصرآبادی

کارشناسی ارشد رشته نقاشی، دانشکده هنر دانشگاه سوره

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اعظمی، زهرا و همکاران، 1392، مطالعه تطبیقی نقوش گیاهی گچ ...
بمانیان، محمدرضا و همکاران، 1390، بررسی تطبیقی نقوش کاشیکاری _ ...
خوانساری، شیدا و نقی زاده، محمد، 1392، بررسی تطبیقی آرایه ...
رجبی اصل، موسی، 1381، نقش و رنگ در بقعه شیخ ...
رضالو، رضا و همکاران، 1392، مطالعه سیر تحول نقوش چلیپایی ...
مصدقیان، طرقبه، وحیده، 1384، رنگ و نقش در مسجد گوهرشاد، ...
ملزاده، کاظم، 1386، دایره المعارف بناهای تاریخی دوره اسلامی(بناهای آرامگاهی)، ...
موسوی، سید محمود، 1370، توس شهر خفته در تاریخ، تهران، ...
یاوری، حسین، 1389، آشنایی با هنرهای سنتی ایران، تهران، انتشارات ...
سعید، عصام و پارمان، عایشه، 1376، نقش های هندسی در ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معرفی نقوش بهکار رفته در بنای هارونیه طوس، با بررسی زیباییشناسانهی نقوش هندسی آن" توسط میترا بستانی نصرآبادی، کارشناسی ارشد رشته نقاشی، دانشکده هنر دانشگاه سوره نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی نقش خراسان درشکوفایی هنر اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بنای هارونیه ، مقرنس کاری، نقوش هندسی، زیبایی شناسی نقوش اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1030 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زیبایی شناسی ایرانی در طول تاریخ همواره به سمت نوعی زیبایی شناسی هندسی متمایل بوده است. با مشاهده بناهای تاریخی ایران در دوره های مختلف و بررسی نقوش به کار رفته در آن علاوه بر تاکیدی که بر وجه تزئینی آن شده، این زیبایی شناسی هندسی قابل تشخیص است. این امر به خصوص در دوره فرمانروایی تیمور بر ایران در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معرفی نقوش بهکار رفته در بنای هارونیه طوس، با بررسی زیباییشناسانهی نقوش هندسی آن با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.