مدلسازی عددی حرکت آب زیرزمینی در خاک و تعیین ضرائب هیدرودینامیکی خاک به وسیله نرم افزار PMWIN (مطالعه موردی: دشت ارسنجان)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,063

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SMFE02_480

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394

Abstract:

آبخوان دشت ارسنجان به عنوان منبعی ارزشمند از نظر تأمین آب منطقه محسوب می شود. اما در سال های اخیر به علت افزایش روزافزون جمعیت و متعاقب آن افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی باعث افت شدید سطح آب گردیده است به همین سبب آشنایی با جریان کلی آب در آبخوان می توان دید بهتری نسبت به مدیریت صحیح در منطقه ارائه نماید و یا بررسی منطقه ای و عوامل مؤثر در جریان آب درخاک و سطح آب راهکارهای مناسب پیشنهاد نمود. پس از وارد کردن داده های پردازش یافته اولیه به مدل MODFLOW و با انجام آنالیز حساسیت پارامترهای تأثیرگذار مدل مشخص گردید. این پارامترها شامل هدایت هیدرولیکی، ضریب ذخیره و برداشت از چاه ها منطقه بود. در حالت ماندگار برای مهرماه سال 1391 مدل اجرا و ضریب هدایت هیدرولیکی کالیبره گردید. سپس مدل در مرحله واسنجی برای 6 ماهه اول سال آبی 92-1391 اجرا و ضریب ذخیره برای مناطق مختلف به دست آمد. در مرحله بعد در مناطقی که اختلاف سطح آب مشاهداتی و محاسباتی چشمگیر بود میزان آب برداشتی از منطقه مورد بررسی مجدد قرار گرفت. در نهایت مدل برای 6 ماهه دوم سال آبی 92-1391 مورد صحت سنجی قرار گرفت و با توجه به ضریب همبستگی 99% برای 61 چاه منطقه بهترین ضرائب هیدرودینامیکی منطقه را برآورد گردید تا بتوان در تحقیقات بعدی مورد استفاده محققان در زمینه های مختلف مدیریت منابع آب قرار گیرد.

Keywords:

مدل کمی حرارت آب زیرزمینی در خاک , ضرایب هیدرودینامیکی , مدل MODFLOW , آبخوان دشت ارسنجان

Authors

فرزاد حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش خاک و پی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

منصور پرویزی

دکترای عمران گرایش خاک و پی و دانشکده فنی دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :