سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی کارایی آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه های بیوکامپوزیتی در آبیاری پانیکوم (Panicum antidotale)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 724

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AGRIDEV02_067

Index date: 19 February 2016

ارزیابی کارایی آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه های بیوکامپوزیتی در آبیاری پانیکوم (Panicum antidotale) abstract

استقرار گیاهان در مناطق بیابانی با چالش های متعددی از جمله محدودیت کمی و کیفی منابع آبی روبه رو است، لذاانتخاب روش مناسب آبیاری گیاهان در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از روش های آبیاریزیرسطحی با هدف تامین رطوبت خاک می تواند نقش مهمی در استقرار گیاه در مناطق بیابانی و توسعه پروژه هایبیان زدایی داشته باشد. تحقیق حاضر، به بررسی میزان کاهش مصرف آب در بخش آبیاری گیاه پانیکوم به روش آبیاریزیرسطحی با تنبوشه های بیوکامپوزیتی می پردازد. تنبوشه های بیوکامپوزیتی در عمق 30 سانتی متری از سطح خاک و بهصورت عمودی در فاصله 30 سانتی متری از دو طرف گیاه کارگزاری شدند. در این آزمایش میزان حجم آب مصرفی، وزنتر و خشک علوفه، ارتفاع گیاه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه های بیوکامپوزیتینسبت به کپسول های متخلل رسی زیرسطحی و آبیاری غرقابی به ترتیب 8 / 19 و 49 / 214 متر مکعب بر هکتار کاهشمصرف آب داشته، همچنین از لحاظ ارتفاع، روش آبیاری زیرسطحی با تنبوشه نسبت به روش کپسول های متخلل رسیتفاوت معنی داری نداشت ولی نسبت به روش آبیاری غرقابی معنی دار شد ولی از لحاظ وزن تر و خشک علوفه روشآبیاری زیرسطحی با تنبوشه نسبت به دو روش دیگر معنی دار یود. به طورکلی با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش و باعنایت به کمبود منابع آبی در کشور ایران، توصیه میشود از سیستم آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه هایبیوکامپوزیتی در زمینه آبیاری گیاهان استفاده شود.

ارزیابی کارایی آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه های بیوکامپوزیتی در آبیاری پانیکوم (Panicum antidotale) Keywords:

ارزیابی کارایی آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه های بیوکامپوزیتی در آبیاری پانیکوم (Panicum antidotale) authors

سعید رنگریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه تربیت مدرس

حسینعلی بهرامی

دانشیار گروه علوم خاک دانشگاه تربیت مدرس

مهران کیانی راد

استادیار پژوهشی پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

ابوذر شجاع الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ظفرنژاد، فرشید. (1375). محدودیت تلفات و نرخ آب کشاورزی، فصلنامه ...
کاظمی‌نژاد، احمد علی. کارگر، علیرضا، کارگر حسین. صدرالدین، صدری. دهقان، ...
Achtnich, W. (1980). _ B ewas serungsland bau'. Stultgarty. Ulmer- ...
Jiusheng, Li., Zhang, J., & Rao, M. (2004). "Wetting patters ...
Okalebo, J.A., Home, P.G. & Lenga, F.K. (1995). "Pitcher irigation: ...
Siyal, A. A., & Skaggs, T. H. (2009). "Measured and ...
Siyal, A.A., Siyal, A.G. & Hasini, M.Y. (2011). "Crop production ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی کارایی آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه های بیوکامپوزیتی در آبیاری پانیکوم (Panicum antidotale)" توسط سعید رنگریزی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه تربیت مدرس؛ حسینعلی بهرامی، دانشیار گروه علوم خاک دانشگاه تربیت مدرس؛ مهران کیانی راد، استادیار پژوهشی پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران؛ ابوذر شجاع الدینی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی کشاورزی و توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بیابان زدایی، آبیاری زیرسطحی، تنبوشه های بیوکامپوزیتی، پانیکوم هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 724 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استقرار گیاهان در مناطق بیابانی با چالش های متعددی از جمله محدودیت کمی و کیفی منابع آبی روبه رو است، لذاانتخاب روش مناسب آبیاری گیاهان در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از روش های آبیاریزیرسطحی با هدف تامین رطوبت خاک می تواند نقش مهمی در استقرار گیاه در مناطق بیابانی و توسعه پروژه هایبیان زدایی داشته باشد. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی کارایی آبیاری زیرسطحی به روش تنبوشه های بیوکامپوزیتی در آبیاری پانیکوم (Panicum antidotale) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.