سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طنز و نقیضه زبان برنده ی شعر عصر مشروطه

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 826

This Paper With 10 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARTHUMAN01_234

Index date: 19 February 2016

طنز و نقیضه زبان برنده ی شعر عصر مشروطه abstract

علل و عوامل مختلف و جریان های اجتماعی، سیاسی عصر مشروطه، باعث شد تا شعر این دوره نیز سیری متفاوت را برگزیند. دنیای شگفت انگیز و متحول جدید، ادبیات، خصوصاً شعر را دستخوش تحول نمود و ساختار درونی و محتوایی آن را در هم ریخت. شاعران با توجه به نیاز مخاطبین شعر می سرودند. از همین رو، شعر ساده شد تا بیشتر مورد پسند عامه قرار گیرد و ابزاری چون طنز و نقیضه به همراه سادگی به کمک شاعر آمد تا سلاح مبارزه ی او با هر گونه بی عدالتی و عقب ماندگی باشد و با جذابیت خاص خود یکی از عوامل ماندگاری شعر دوره ی مشروطه در دوره های بعد از خود نیز گردید. شعرایی چون نسیم شمال، ادیب الممالک فراهانی، دهخدا و بهار در این دایره خوش درخشیدند که الگوی اولیه ی این طنزگویی ها را از قلی زاده(یک ایرانی تبار ساکن قفقاز) و علی اکبر طاهرزاده(متخلص به صابر) از گردانندگان روزنامه ی ملانصرالدین برگرفتند. نقیضه نیز در طنز عصر مشروطه از پدیده های این دوره به حساب می آمد که باعث شیرین و جذاب تر شدن طنز این دوران شد و در این زمینه نیز ایرج میرزا، میرزاده ی عشقی بیشتر هنرنمایی نموده اند.

طنز و نقیضه زبان برنده ی شعر عصر مشروطه Keywords:

طنز و نقیضه زبان برنده ی شعر عصر مشروطه authors

سیده رقیه فرجودی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشکده زبان و ادبیات خارجی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

عباس خائفی

دانشیار، دانشکده ادبیات، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ادیب الممالک فراهانی، (1363)، گزیده‌ی دیوان، به انتخاب حبیب الماسی، ...
----، (2535)، جاودانه‌ی ایرج میرزا، برگزیده‌ی آثارش، چاپ دوم، به ...
بهار، محمدتقی، ملک الشعرا، (1371)، دیوان ملک‌الشعرا بهار، به کوشش ...
صبور، داریوش، (1382)، بر کران بیکران، (نگاهی به شعر معاصر ...
عشقی، میرزاده، (1357)، کلیات مصور، تالیف و نگارش علی اکبر ...
سیم شمال، (1371)، کلیات، سید اشرف الدین گیلانی، به کوشش ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "طنز و نقیضه زبان برنده ی شعر عصر مشروطه" توسط سیده رقیه فرجودی، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشکده زبان و ادبیات خارجی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج؛ عباس خائفی، دانشیار، دانشکده ادبیات، دانشگاه گیلان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بین المللی نوآوری و تحقیق در هنر و علوم انسانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طنز ، نقیضه ، شعر اجتماعی ، مشروطه ، هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 826 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که علل و عوامل مختلف و جریان های اجتماعی، سیاسی عصر مشروطه، باعث شد تا شعر این دوره نیز سیری متفاوت را برگزیند. دنیای شگفت انگیز و متحول جدید، ادبیات، خصوصاً شعر را دستخوش تحول نمود و ساختار درونی و محتوایی آن را در هم ریخت. شاعران با توجه به نیاز مخاطبین شعر می سرودند. از همین رو، شعر ساده شد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله طنز و نقیضه زبان برنده ی شعر عصر مشروطه با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.