بهبود ارزیابی در مدل EFQM، به روش فازی و اولویت بندی پروژه های بهبود، به روش های AHPو OR (مطالعه موردی در شرکت برق منطقه ای یزد)

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,367

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRIMC05_018

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1386

Abstract:

در این مقاله به منظور ارزیابی، تعیین و اولویت بندی پروژه های بهبود، از بین روش های ارزیابی عملکرد، ارزیابی عملکرد بر اساس مدل تعالی سازمانی EFQM انتخاب شد. لذا در راستای ایبن هدف فرایند تدوین اظهارنامه عملکرد سال 84 شرکت برق منطقه ای یزد به همراه جمع آوری مستندات و بر اساس معیارهای تعیین شده وزارت نیرو، جهت ارزیابی انجام گردید. در ادامه روش شبه جایزه براساس بلوغ سازمانی و شواهد با توجه به موقعیت شرکت برق منطقه ای یزد و میزان ارزشمندی صحت اطلاعات، انتخاب شد. پس از آن با استفاده از ماتریس امتیازدهی، نمرات هر زیرمعیار داده شد و به همراه آن نقاط قوت و نواحی قابل بهبود، امتیاز کل سازمان و مقایسه بین امتیاز معیارها و همچنین زیرمعیارها صورت گرفت. از سوی دیگر در راستای تسهیل امر ارزیابی، با استفاده از منطق فازی، نمره دهی به زیرمعیارها داده شد و جهت اعتبارسنجی این روش، مقایسه ای با نمره دهی اولیه صورت گرفت. در ادامه به منظور جلوگیری از اتلاف منابع شرکت برق منطقه ای یزد، ناشی از اصلاح نواحی قابل بهبود با اهمیت پایین، اولویت بندی نواحی قابل بهبود انجام شد و در نهایت پروژه های بهبود و برنامه های عملیاتی تعریف و تعیین گردید. لازم به ذکر است که به منظور اخذ نظرات کارشناسان و افراد خبره شرکت و نیز توجه به وزن های تعریف شده مدل EFQM، شیوه وزن دهی زیرمعیارها بر اساس مدل EFQM و با استفاده از تکنیک AHP و همچین با کمک مدل OR صورت پذیرفت.

Keywords:

بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت EFQM , اعداد فازی مثلثی Triangular Fuzzy Numbers , فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP , تحقیق در عملیات OR , شرکت برق منطقه ای یزد YREC

Authors

محمد دهقانی سریزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :