ارزیابی عملکرد سازمان، رویکرد استراتژیک با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن، مورد مطالعه کمیته امداد امام ( ره) استان البرز

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,077

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MOCONF03_330

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394

Abstract:

ارزیابی عملکرد، از اجزای اصلی سازمان های اجرایی و پیچیده به شمار می رود. هدف این پژوهش بهره گیری از مدل توسعه یافته کارت امتیازی متوازن، به عنوان یک رویکرد استراتژیک برای ارزیابی عملکرد سازمان مورد مطالعه می باشد. عملکرد سازمان از پنج دیدگاه (ذینفعان، مالی، ارتباطات، فرایندهای داخلی و یادگیری و رشد آن) و 45 شاخص با توجه به نقش استراتژی سازمان بررسی شده است. ماهیت این پژوهش، از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش توصیفی - پیمایشی میباشد.در روش گردآوری اطلاعات، از روش کتابخانه ای و دو پرسش نامه محقق ساخته و در قالب مقیاس پنج رتبه لیکرت استفاده شده و قلمروی تحقیق، تمام حوزه های ستادی و اجرایی سازمان است. نمونه آماری 139 نفر از جامعه 215 نفری کارکنان و 210 نفر از جامعه 37٬500 نفری مددجویان به روش نمونه گیری طبقه ای یک تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب و داده های پژوهش با استفاده از تکنیک های آمار توصیفی (در صد گیری، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون t-student و آزمون فریدمن) تحلیل شده اند. بر اساس یافته ها، از لحاظ مطلوبیت، دیدگاه مالی در رتبه اول و به ترتیب دیدگاه های رشد و یادگیری، فرایندهای داخلی، ذینفعان و ارتباطات در رده های دوم تا پنجم قرار دارند. در ادامه تحقیق، رتبه بندی و میزان اهمیت شاخص های هر دیدگاه ( گویه ها) نیز به طور جداگانه تعیین شده اند. نتایج حاصل از آزمون t تک نمونه ، بیانگر آن است که تأثیر عوامل مؤثر بر عملکرد سازمان از پنج دیدگاه مدل کارت امتیازی متوازن، با اطمینان 95% مطلوب است.

Keywords:

ارزیابی عملکرد , دستگاه اجرایی , مدل کارت امتیازی متوازن

Authors

حیدر امیران

استادیار دانشکده مدیریت، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد

داود ناصری باوقار

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :