بررسی اثر دو روش استحصال آب باران با استفاده از بانکت و شیار در استقرار درختان مثمر در حوزه های آبخیز (مطالعه موردی منطقه شلمزار هشتگرد)
Publish place: Fourth National Conference on Watershed Management Science and Engineering of Iran Watershed Management
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,189
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WATERSHED04_167
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1386
Abstract:
عدم کفایت بارش های طبیعی و توزیع نامناسب زمانی به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک کشور از یک سو و لزوم احیاء آبخیز در قالب طرح های آبخیزداری به ویژه در زمینه حفاظت آب و خاک، مبارزه و کنترل فرسایش، کاهش رسوب، افزایش درآمد آبخیزنشینان و بالاخره توسعه پایدار منابع آب و خاک از سوی دیگر ایجاب می نماید که حداکثر استفاده از بارش ها در سطح حوزه به عمل آید . استحصال آب باران یکی از مباحث مهم و نوینی است که امروز از آن جهت دستیابی به اهداف فوق بطور گسترده در سطح جهان استفاده می شود . در تحقیق حاضر با هدف معرفی روش مناسب از بین دو سازه بانکت و شیار که به طور گسترده در طرحهای آبخیزداری به منظور استحصال آب باران از آنها استفاده می شود، اقدام به تهیه پهنه ای به وسعت یک هکتار و احداث بانکت و شیار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی گردید . به طوری که در هر تیمار و قطعات شاهد اقدام به کشت نهال های بادام شیرین دیر گل می شود . نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل متغییرهای وابسته شامل ارتفاع، تاج پوشش، قطر یقه و زنده مانی نهال های بادام تاثیرقطعات بانکت را نسبت به قطعات شیار و شاهد نشان می دهد
Keywords:
Authors
رمضان طهماسبی
عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی
مجتبی نساجی زواره
عضو هیات علمی مرکز آموزش عالی امام خمینی وزارت جهاد کشاورزی
علی محمد عمویی
عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی
رضا رجبی ثانی
عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :