سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مدیریت برمنابع طبیعی درحفاظت منابع خاک وآب

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,487

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_175

Index date: 18 January 2008

بررسی مدیریت برمنابع طبیعی درحفاظت منابع خاک وآب abstract

جهت حفاظت منابع آب و خاک درمنابع طبیعی برحسب شرایط هر منطقه مدیریتهای مختلف اعمال می شود یکی ازمدیریت ها در اراضی لسی مراوه تپه که بصورت قطب دامداری استان گلستان و محل چرای قشلاقی دام عشایر کرد استان خراسان همواره مورد بهره برداری بیش از حد ظرفیت قرارمی گیرد مدیریت استفاده از دام در مراتع می باشد . به منظور شناخت تغییرات تولید روان آب و رسوب این مراتع، که مؤثر در فرسایش خاک می باشد این تحقیق در قالب آزمایش بلوکهای کامل تصادفی و برای 5 تیمار قرق، چرای معادل نصف ظرفیت ، چرای معادل ظرفیت، چرای معادل دو برابر ظرفیت و چرای معادل سه برابر ظرفیت تولید مراتع و در سه تکرار انجام گردیده است . اندازه گیری مقدار روان آب سطحی ناشی از هر بارندگی در سطح کرتهای آزمایشی صورت گرفت و در پایان هر سال مقدار روان آب و رسوب اندازه گیری واز طریق تجزیه واریانس مورد مقایسه قرار گرفت . نتایج نشان داد در تیماری که چرای دام معادل سه برابر ظرفیت مرتع بود،روان آب سطحی برابر با 132/98 متر مکعب در هکتار است . در تیمار نصف ظرفیت چرا و قرق روان آب معادل 52/03 متر مکعب در هکتار بوده است . رسوب در تیمار 3 برابر ظرفیت چرا نیز حداکثر و معادل 959/6 کیلوگرم در هکتار بود،درصورتی که در تیمارهای قرق و نصف ظرفیت چرا حداقل و معادل 212/54 کیلو گرم در هکتار بوده است . تجزیه و تحلیل های آماری اختلاف معنی داری را بین تیمار سه برابر ظرفیت چرا با تیمارهای قرق و نصف ظرفیت چرا در مقادیر روان آب و رسوب نشان می دهد . براساس نتایج فوق عدم تعادل منطقی بین تعداد دام و مرتع باعث افزایش و روان آب ورسوب شده است . لذا جهت کاهش آسیب های حاصل از فرسایش خاک واز دست رفتن منابع آب وخاک و بروز سیل در مراتع لسی مستعد فرسایش لازم است مدیریت بهینه چرای دام برنامه ریزی شود

بررسی مدیریت برمنابع طبیعی درحفاظت منابع خاک وآب Keywords:

بررسی مدیریت برمنابع طبیعی درحفاظت منابع خاک وآب authors

حسین اعتراف

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

عبدالرسول تلوری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- اسکندری، ذبیح ا... . 1374 . تاثیر چرای بی ...
- سیاه منصور، رضا . 1377 . رابطه بین فاکتورهای ...
- شهابی، مینا، 1379 . بررسی اثر دوره های مختلف ...
B ari, F. , M.K.Wood, and L. Murray. 1995. Livestock ...
Green wood .K.L.D.A. Macleod., J.M.Scott and K.J. Hutchinson. 1998. Changes ...
Mwendera, E.J., & M.A. Mohamed saleem. 1997. Infiltration rates, surface ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مدیریت برمنابع طبیعی درحفاظت منابع خاک وآب" توسط حسین اعتراف، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان؛ عبدالرسول تلوری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شدت چرا ،رسوب ، خاک لس، روان آب، مراوه تپه هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1487 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جهت حفاظت منابع آب و خاک درمنابع طبیعی برحسب شرایط هر منطقه مدیریتهای مختلف اعمال می شود یکی ازمدیریت ها در اراضی لسی مراوه تپه که بصورت قطب دامداری استان گلستان و محل چرای قشلاقی دام عشایر کرد استان خراسان همواره مورد بهره برداری بیش از حد ظرفیت قرارمی گیرد مدیریت استفاده از دام در مراتع می باشد . به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مدیریت برمنابع طبیعی درحفاظت منابع خاک وآب با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.