سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تجزیه وتحلیل کمی و کیفی رویشگاههای ارس هنزاء و خبربافت و دلفارد جیرفت از نظر پتانسیل تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,877

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_210

Index date: 18 January 2008

تجزیه وتحلیل کمی و کیفی رویشگاههای ارس هنزاء و خبربافت و دلفارد جیرفت از نظر پتانسیل تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش abstract

در این تحقیق وضع موجود جنگلهای ارس در سه رویشگاه دلفارد جیرفت، خبر بافت و هنزاء بافت از نظر پتانسیل تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش بررسی شده است . برنامه ریز با توجه به برداشتهای صحرایی در بهار سال 77 و خرداد 85 از سه منطقه فوق الذکر و مقایسه آنها با یکدیگر صورت گرفته است . در این تحقیق رویشگاهها به سه منطقه ضعیف، متوسط و قوی تقسیم بندی شده اند و بررسی به لحاظ کمی و کیفی، درصد تاج پوشش ، تعداد در هکتار، وضعیت تنه ، تقارن تاج، طول تنه، باز و بسته بودن تاج ، قطر تاج ، قطر برابر سینه وارتفاع تاج در پلاتهای 1/4 هکتار به لحاظ آمار بررسی شده است و ضمناً رویشگاهها از لحاظ مرتعداری که شامل بررسی تاج پوشش گیاهی مرتعداری، قابلیت و تولید علوفه در حال حضار با محاسبه ظرفیت برداشت و توزین علوفه خشک ، میزان علوفه قابل بهره برداری و بررسی کمی و کیفی علوفه ها و تیپ های مرتعی زیراشکوب جنگل ارس بررسی و نتایج حاصله مورد تجزیه و تحلیل از لحاظ فرسایش خاک قرار گرفت . پس از بررسی نتایج تجزیه و تحلیل آماری و تحقیق میدانی نتایجی به شرح ذیل بدست آمد : الف ) در جنگلهای ارس بهترین شیوه برای تجدید حیات قرق جنگلهای فوق الذکر به مدت 10 سال می باشد . ب ) در زیراشکوب جنگل علاوه بر سیستم قرق بایستی سیستم چرای تناوبی استراحتی بعد از طی مدت 5 سال اجراء گردد تا پوشش بومی منطقه جوابگوی دام موجود باشد . ج ) با توجه به بررسی بعمل آمده کاشت گونه های Agropyron sp مناسب نبوده و به علت نیاز آبی بالا بایستی جهت احیاء مرتع از گونه های بومی مانند Arenatrom elatus Cochi و ... جهت کاشت استفاده نمود تا زیراشکوب جنگلهای فوق جوابگوی نیاز در حالت بالقوه گردند . د ) با توجه به بررسی جنگلهای فوق زیراشکوب آنها بهترین حالت جهت حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش است که بایستی جنبه حفاظتی آنها مدنظر قرار گیرد . در پایان شایان ذکر است که تذکر دهیم که در یک بخش از تحقیقات عوامل زیست محیطی موثر بر رویشگاههای مطالعه شده فوق شامل : وضعیت اجتماعی - اقتصادی تاثیرگذاران برروی رویشگاهها ( انسان - دام ) وضعیت هوا وا قلیم با استفاده از آمار و اطلاعات اداره کل هواشناسی، وضعیت خاکشناسی ، وضعیت زمین شناسی، ژئومورفولوژی با استفاده از نقشه های 1 : 100000 زمین شناسی و بررسی ایستگاههای رسوب سنجی انجام شده است . با توجه به بررسیهای انجام شده در زیراشکوب درختان جنگلی فوق میزان فرسایش رسوب کاهش یافته است و بایستی جهت حفظ و توسعه این پوشش تمامی هم و غم خود را به کار برد .

مقاله فارسی "تجزیه وتحلیل کمی و کیفی رویشگاههای ارس هنزاء و خبربافت و دلفارد جیرفت از نظر پتانسیل تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش" توسط نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1877 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این تحقیق وضع موجود جنگلهای ارس در سه رویشگاه دلفارد جیرفت، خبر بافت و هنزاء بافت از نظر پتانسیل تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش بررسی شده است . برنامه ریز با توجه به برداشتهای صحرایی در بهار سال 77 و خرداد 85 از سه منطقه فوق الذکر و مقایسه آنها با یکدیگر صورت گرفته است . در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تجزیه وتحلیل کمی و کیفی رویشگاههای ارس هنزاء و خبربافت و دلفارد جیرفت از نظر پتانسیل تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.