تجزیه و تحلیل کروموزومی و کاریوتیپ سوماتیکی برخی از ژنوتیپ‌های جو بدون پوشینه (Hordeum vulgare L.)

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,426

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_160

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

Abstract:

مطالعات کایوتیپی و کروموزومی تعداد 14 ژنوتیپ جو بدون پوشینه جهت استفاده در برنامه های اصلاحی و همچنین بررسی موقعیت تکاملی و سطح پلوئیدی آن انجام شد. در این تحقیق ویژگیهای کاریوتیپی در 5 تکرار برای پارامترهای کروموزومی: طول بازوی بلند (L)، طول بازوی کوتاه (S)، طول کل کروموزوم (TL)، نسبت بازوها (AR)، نست بازوی کوتاه به بلند (r-value)، درصد شکل (F%)، طول نسبی کروموزوم (RL%) و حجم کروموزوم ها (Volume) تجزیه تحلیل شدند. بررسی های کاریوتیپی نشان داد ژنوتیپ های مورد مطالعه دارای تعداد متفاوتی کروموزوم ماهواره دار بودند که تعداد آنها متغیر بود. نوع کروموزوم ها بر اساس روش (Levan et al.,1964) تعیین گردید که همه ژنوتیپ ها دارای کروموزوم (m) بودند. موقعیت تکاملی و تعیین تقارن کاریوتیپی ژنوتیپ ها بر اساس آماره های در صد شکل کلی کاریوتیپ (TF%)، شاخص تقارن (S%)، ضریب تغییرات (CV) و اختلاف طول نسبی کروموزوم (DRL) بررسی شد. تعیین تقارت کاریوتیپی بر اساس روش (Stebbins,1971) صورت گرفت و ژنوتیپ ها در تقارن کاریوتیپی 1A قرار گرفتند. شاخص پراکندگی (DI) نیز محاسبه شد. بیشترین مقدار این شاخص مربوط به ژنوتیپ 13 است (3/02) و کمترین آن مربوط به ژنوتیپ 6 است (1/07). کاریوتیپ ها بر اساس روش رومرو - زارکو نیز دسته بندی شدند که مقدار حداکثر آن A1=0/37 (ژنوتیپ 2) و A2=0/37 (ژنوتیپ 9) بود.

Authors

سیامک غفاری پور

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

قاسم کریم زاده

گروه اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران

براتعلی سیاه سر

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ژنوتیپ‌های مورد مطالعه از ایبن روش (1986 (Romero-Zarco, نیز استفاده ...
  • _ _ _ _ _ اکروپیرون _ تنوع یزدان‌ستا، س. ...
  • Ahsan, A., A. Vahidy & B. Jahan. 1998. Karyological studies ...
  • Liu, C. T., D. M. Wesenberg, C. W. Hunt, A. ...
  • Iirzaie-Nedou shan, H., A. R. Zebarjadi. & G. Karimzadeh. 2000. ...
  • نمایش کامل مراجع