سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نانوبیوسنسور (DNA سنسور) الکتروشیمیایی: اصول و کاربرد

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 11,840

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NBCI04_188

Index date: 20 January 2008

نانوبیوسنسور (DNA سنسور) الکتروشیمیایی: اصول و کاربرد abstract

در 15 سال اخیر بر روی روشهایی که در آن بتوان هر چه دقیقتر، راحت تر و ارزان تر بتوان قطعه ای یا ترتیب بازی از اسید نوکلئیک را تشخیص و شناسایی نمود کار شده است. استفاده از چیپس های ژنی یکی از این نمونه ها می باشد ولی این ابزار اگرچه کوچک می باشد ولی برای خواندن نتایج آن به دستگاههای گران قیمتی احتیاج است و همچنین تفسیر نتایج آن پیچیده بوده و نیاز به یک ریاضیات قوی می باشد و لذا به این دلایل کاربرد آن را در تشخیص های کلینیکی و ردیابی عامل عفونت زا در نمونه مشکل و محدود نموده است. DNA سنسورهای الکتروشیمیایی که بر اساس واکنش های الکتروشیمیایی به تشخیص و نمایاندن DNA هدف می پردازد از ابزارهایی است که می توان در محل برای تشخیص نقص های ژنتیکی (موتاسیون) و همچنین ردیابی عامل عفونت زا به کار برد. واکنش های انجام شده در این نوع سنسورها در سطح نانو بوده و از نانو ذرات مانند نانو ذرات طلا و بعضی از نانو ذرات دیگر استفاده می شود. اساس کار این سنسورها مانند دیگر بیوسنسورها بوده که شامل یک مولکول هدف (DNA target)، مولکول DNA گیرنده یا پروب، الکترودها و مبدل می باشد. مزایای استفاده ازاین سنسورها بر دیگر سنسورها خواندن نتیجه می باشد که می تواند به طور مستقیم و ارزان صورت بگیرد. البته از مواد حد واسط در بعضی از انواع سنسورهای الکتروشیمیایی استفاده شده که به طور غیر مستقیم به ردیابی نمونه می پردازند. یکی دیگر از خصوصیات این نانو بیوسنسورها، تشخیص نمونه DNA هنگامی است که مقدار DNA به دست آمده از نمونه کم باشد. به عبارت دیگر این سیستم قادر است با استفاده از نانو ذرات مانند نانو ذرات طلا به تقویت سیگنال ایجاد شده بپردازد. در این روش ابتدا DNA پروب بر روی سطحی که الکترود به آن متصل است ایموبولیزه می شود سپس در معرض DNA هدف و نانو ذرات طلا که بر روی آن نیز قطعاتی از DNA پروب سوار شده است قرار می گیرد. در صورتی که ترتیب بازی هدف موجود باشد به پروب و نانو ذرات متصل شده که در اثر افزودن نقره به صورت واکنشی در الکترود نمایانده و خوانده می شود.

نانوبیوسنسور (DNA سنسور) الکتروشیمیایی: اصول و کاربرد Keywords:

نانوبیوسنسور (DNA سنسور) الکتروشیمیایی: اصول و کاربرد authors

منصور مشرقی

مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

شیما تولائی

مرکز تحقیقات ایمونوبیوشیمی، پژوهشکده بوعلی، دانشگاه علوم پزشکی مشه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Gooding J.J. 2002. E l ectrochemical DNA hybridization biosensors. Electro ...
Paecek E., Jelen F. 2002. E lectro chemistry of nucleic ...
McDonnell J.M. 2001 Surface plasmon resonance :toward an understanding of ...
Taton T.A., Mirkin C.A., Lestinger R.L. 2000. Scanometric DNA aIray ...
Wang J. 2002. Portable electroc hemical systems. Trends in Analytical ...
Wang J., Liu G.D., Mrkoci A. 2003. E l ectrochemical ...
Wang J., Kawde A.N., musameh M., Rivas G. 2002. Dual ...
Boon E.M., Ceres D.M., Drummond T.G., Hill M.G., Barton J.K. ...
Ozsoz M., Erdem A., Kara P., Kerman K., Ozkan D. ...
Park S.J., Taton T.A. and Mirkin C.A. 2002. Array-based electrical ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نانوبیوسنسور (DNA سنسور) الکتروشیمیایی: اصول و کاربرد" توسط منصور مشرقی، مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد؛ شیما تولائی، مرکز تحقیقات ایمونوبیوشیمی، پژوهشکده بوعلی، دانشگاه علوم پزشکی مشه نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نانوذرات ، DNA بیوسنور، الکتروشیمی، تکنیکهای تشخیصی بیولوژیکی هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 11840 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در 15 سال اخیر بر روی روشهایی که در آن بتوان هر چه دقیقتر، راحت تر و ارزان تر بتوان قطعه ای یا ترتیب بازی از اسید نوکلئیک را تشخیص و شناسایی نمود کار شده است. استفاده از چیپس های ژنی یکی از این نمونه ها می باشد ولی این ابزار اگرچه کوچک می باشد ولی برای خواندن نتایج آن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نانوبیوسنسور (DNA سنسور) الکتروشیمیایی: اصول و کاربرد با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.