تحلیل خشکسالی های آذربایجان غربی به روش SPI
Publish place: The first international conference and the fourth national conference on tourism, geography and sustainable environment
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 671
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TGES04_003
تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395
Abstract:
خشکسالی یکی از بلایای طبیعی می باشد که خسارات زیادی به زندگی انسان و اکوسیستم های طبیعی وارد می آورد و با دیگر حوادث طبیعی از قبیل سیل، طوفان و زلزله تفاوت هایی دارد. عمده این تفاوت ها در تاثیر تدریجی خشکسالی طی یک دوره نسبتاً طولانی، عدم امکان تعیین دقیق زمان شروع و خاتمه و وسعت جغرافیایی تأثیر آن می باشد. از طرف دیگر نبود تعریف دقیق و قابل قبول جهانی از خشکسالی به پیچیدگی و سردرگمی آن پدیده افزوده است. خشکسالی ها در حالت کلی سه نوع هستند: خشکسالی هواشناسی، خشکسالی هیدرولوژیکی و خشکسالی کشاورزی، خشکسالی هواشناسی با آب و هوایی اساساً خشکی ناشی از کمبود بارندگی می باشد که در صورت تداوم منجر به خشکسالی هیدرولوژی و کشاورزی می گردد. بارش عمده ترین پارامتری است که در تعریف خشکسالی به کار می رود و کمبود یا فقدان آن آستانه رخداد خشکسالی است. در این پژوهش به کمک داده های بارش ماهانه ایستگاه های استان آذربایجان غربی شدت و مدت رخداد خشکسالی با استفاده از شاخص SPI بررسی شد. داده های بارش در نرم افزار MATLAB به عنوان ورودی وارد شد و در نهایت شاخص SPI را به عنوان خروجی محاسبه نمود. پس از دسته بندی داده ها و ترسیم نمودار آنها مشخص گردید که تمام ایستگاه های مورد مطالعه ی ما به تناوب خشکسالی ها و ترسال ها به وقوع پیوسته است. به غیر از ایستگاه تکاب که نسبت به تمام ایستگاه ها نوسان بسیار فاحشی نشان می دهد. تمام ایستگاه ها بعد از یک دوره خشکسالی دوره ای از ترسالی در آن به وقوع پیوسته است.
Keywords:
Authors
مسعود شریفی
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلمی شناسی کشاورزی دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :