سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص Z استاندارد در محیط GIS (مطالعه موردی:استان کرمانشاه)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 904

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCER04_011

Index date: 8 May 2016

پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص Z استاندارد در محیط GIS (مطالعه موردی:استان کرمانشاه) abstract

مهم ترین جنبه تغییرپذیری شرایط اقلیمی، خشک سالی است. گرچه خشک سالی به اشتباه پدیده های نادر و تصادفی تلقی می گردد، اما در واقع ویژگی موقت تمام مناطق اقلیمی است. مشخصات آن از یک منطقه به منطقه ای دیگر تفاوت می کند. در پژوهش حاضر خشکسالی اقلیمی استان کرمانشاه با استفاده از شاخص Z استاندارد در دوره اماری ( 1386 - 1359) میلادی در محیط ARC MAP بررسی و پهنه بندی شد. به منظور بدست آوردن شاخص مورد نظر ابتدا برای هر سال رابطه رگرسیونی بین مقدار بارش و ارتفاع ایستگاه ها به دست آمد، سپس این رابطه در نرم افزار GIS بر روی لایه (DEM) منطقه با دقت 30 متری اعمال و نهایت با استفاده از فرمول شاخص مورد بررسی نقشه های خشک سالی منطقه تهیه و پهنه بندی گردید. نتیجه بدین صورت شد که در طول دوره آماری مورد مطالعه چندین خشک سالی خفیف و یک دوره خشک سالی به مدت هفت سال روی داده به طوری که سال های 1369 و 1380 از بیشترین مقدارخشک سالی برخوردار بوده است. به طوری که تمام ایستگاه های منطقه براش شاخص خشکسالی Z استاندارد در هر دو سال ذکر شده در طبقه خشک سالی شدید قرار گرفتند. اما برای سال 1380 از شدت خشک سالی منطقه کاسته شده و تمام ایستگاه ها در طبقه خشک سالی متوسط قرار گرفتند. با توجه به نتایج حاصل از پهنه بندی نیز می توان استنباط کرد که شدت خشک سالی اتفاق افتاده در سال 1369 (در صد مساحت طبقه خشک سالی شدید 68/08) بیشتر از سال 1380 (در صد مساحت طبقه خشک سالی شدید 15/74 کل منطقه) بوده است.

پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص Z استاندارد در محیط GIS (مطالعه موردی:استان کرمانشاه) Keywords:

پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص Z استاندارد در محیط GIS (مطالعه موردی:استان کرمانشاه) authors

عاطفه فتاحی

کارشناسی ارشد بیابانزدایی،دانشکده کویر شناسی،دانشگاه سمنان

فاطمه آذریان

کارشناسی ارشد بیابانزدایی،دانشگاه زابل

هایده آرا

استادیار،دانشکده کویر شناسی،دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حجازی زاده، زهرا و پروین، نادر، 1386، مدل سازی بارش ...
خلیلی، ع. و ج. بذر افشان.1382 ارزیابی چند نمایه خشکسالی ...
شمسی پور، علی اکبر و محمدی، حسین مراد _ خشکسالی ...
عبدالهی، و د. شهرانی.1387. تحلیل زمانی- مکانی روند خشکسالی هواشناسی ...
آذر The first _ _ _ _ ofIRANs 1394 ...
یزدانی و, وحید, لیاقت, نوری0 ح., حدیثه, نوری ... و ...
Morid, Smakhtinb, V. and Bagherzadehc. K (2007) Drought forec astingusing ...
Raziei, T., I. Bordi, L.S. Pereira and A Sutera. 2010 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص Z استاندارد در محیط GIS (مطالعه موردی:استان کرمانشاه)" توسط عاطفه فتاحی، کارشناسی ارشد بیابانزدایی،دانشکده کویر شناسی،دانشگاه سمنان؛ فاطمه آذریان، کارشناسی ارشد بیابانزدایی،دانشگاه زابل؛ هایده آرا، استادیار،دانشکده کویر شناسی،دانشگاه سمنان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پهنه بندی خشکسالی،شاخصZ،کرمانشاه ،نرم افزار ARC GIS هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 904 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مهم ترین جنبه تغییرپذیری شرایط اقلیمی، خشک سالی است. گرچه خشک سالی به اشتباه پدیده های نادر و تصادفی تلقی می گردد، اما در واقع ویژگی موقت تمام مناطق اقلیمی است. مشخصات آن از یک منطقه به منطقه ای دیگر تفاوت می کند. در پژوهش حاضر خشکسالی اقلیمی استان کرمانشاه با استفاده از شاخص Z استاندارد در دوره اماری ( ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص Z استاندارد در محیط GIS (مطالعه موردی:استان کرمانشاه) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.