سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر ماده تلقیحی سیانوباکتریایی بر جوانه زنی و رشد دانه رست گیاه ریحان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 773

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AFPICONF03_123

Index date: 2 July 2016

اثر ماده تلقیحی سیانوباکتریایی بر جوانه زنی و رشد دانه رست گیاه ریحان abstract

جلبک های سبز-آبی یا سیانوباکتری ها گروهی از میکروارگانیسم های فتوسنتز کننده با ساختار سلولی پروکاریوت می باشند. قابلیت ازت ونیز تولید ترکیبات محرک رشد با ساختا رهورمونی و غیر هورمونی از مهمترین عواملی است که این جلبک ها را به عنوان گزینه هایی کارآمد در تولید کود زیستی مطرح می کند. در این مطالعه عملکرد هشت جدایه از جلبک های سبز-آبی جداسازی شده از بستر رویشی گیاهان دارویی، درارتباط با درصد جوانه زنی بذر و مقدار رشد دانه رست گیاه ریحان مورد ارزیابی قرار گرفت. ایزوله های مورد ارزیابی از میان جنس های دارای هتروسیست خانواده Nostocaceae نظیر جنس های Trichormus، Anabaena و Nostoc انتخاب شدند. به این منظور بذر گیاه ریحان در سوسپانسیون های جلبکی با غلظت یک درصد خیسانده شده وپس از جوانه زنی در معرض تیمارهای جلبکی قرار گرفت. در ادامه، تأثیر سوسپانسیون های جلبکی بر سرعت فرآند جوانه زنی، درصد جوانه زنی و نیز میزان رشد دانه رست در مقایسه با لذرهای شاهد ( بذرهای خیسانده شده در آب مقطر و بدون تیمار جلبکی ) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشانگر اختلاف معن یدار طول ریشه و ساقه دانه رست های تیمار در مقایسه با دانه رست های شاهد بود. بیشترین اختلاف معن یدار در بذرهای تیمار شده با جدایه Anabaena vaginicola ISB42 مشاهده شد.

اثر ماده تلقیحی سیانوباکتریایی بر جوانه زنی و رشد دانه رست گیاه ریحان Keywords:

اثر ماده تلقیحی سیانوباکتریایی بر جوانه زنی و رشد دانه رست گیاه ریحان authors

حسین ریاحی

استاد، دکترای تخصصی قارچ شناسی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی

معصومه سادات حسینی

دانشجو، کارشناسی ارشد سیستماتیک اکولوژی گیاهی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی

زینب شریعتمداری

استادیار، دکترای تخصصی بیوسیستماتیک گیاهی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بزی، ف.1392. جداسازی، شناسایی واثر سیانوباکتری ها بر گیاهان دارویی ...
عبدی، .1393. شناسایی و استفاده از جلبک ها به عنوان ...
Adam, M.S. 1999. The effect of the cyanob acterium Nostoc ...
Sarma , T.A.Gurpeet , A _ and khattar, J.I.S 2004. ...
Blamey, M. & Grey-Wilson, C. (1989). Flora of Britain and ...
S aadatnia, H.and Riahi .H 2009. Cyanobacteria from paddy fields ...
Shariatmadari , Z. Riahi , H. and Shokranvi, S. 2011. ...
Shariatmadari , Z. Riahi , H. and Hashtroud , H. ...
Agh ashari atmadary, Z _ 2013.Plant growth promoting cyanobacteria and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر ماده تلقیحی سیانوباکتریایی بر جوانه زنی و رشد دانه رست گیاه ریحان" توسط حسین ریاحی، استاد، دکترای تخصصی قارچ شناسی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی؛ معصومه سادات حسینی، دانشجو، کارشناسی ارشد سیستماتیک اکولوژی گیاهی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی؛ زینب شریعتمداری، استادیار، دکترای تخصصی بیوسیستماتیک گیاهی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جلبک سبز، آبی، کود زیستی، تثبیت نیتروژن، ریحان هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 773 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جلبک های سبز-آبی یا سیانوباکتری ها گروهی از میکروارگانیسم های فتوسنتز کننده با ساختار سلولی پروکاریوت می باشند. قابلیت ازت ونیز تولید ترکیبات محرک رشد با ساختا رهورمونی و غیر هورمونی از مهمترین عواملی است که این جلبک ها را به عنوان گزینه هایی کارآمد در تولید کود زیستی مطرح می کند. در این مطالعه عملکرد هشت جدایه از جلبک ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر ماده تلقیحی سیانوباکتریایی بر جوانه زنی و رشد دانه رست گیاه ریحان با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.