سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مالکیت فکری در اسلام و کارآفرینی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,177

This Paper With 8 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IMESC01_093

Index date: 2 July 2016

مالکیت فکری در اسلام و کارآفرینی abstract

مالکیت فکری در قانون تحت عناوینی مانند اختراع ثبت شده، کپی رایت و علائم تجاری مورد حمایت قرار می گیرد تا افراد بتوانند از سود مالی آنچه که ابداع و یا اختراع کرده اند بهره مند شوند.در اسلام نیز چیزی که معلول کار انسان ها باشد، متعلق به صاحب کار است. حضرت محمد(ص) فرمودند: «هر کس مال یا حقی را به جا می‎گذارد، به وارثان او می‎رسد.» لذا، اسلام برای فعالیتهای اقتصادی انسان که رشد و توسعه اقتصادی جامعه اسلامی را به همراه دارد ارزش ویژه ای قایل شده است، بنابراین حمایت از مالکیت فکری که موجب گسترش فعالتهای کارآفرینانه و در نتیجه رشد و توسعه اقتصادی می گردد، در اسلام مورد تاکید بوده و علمای فقه، تولید فکری را اگر بهره وری از آن مباح شرعی باشد در زمره اموال دانسته و مالکیت آنها را با اعیان یکی می دانند، غاصب این منافع را ضامن می دانند و برای این منافع عوض قرار داده اند و بر آنها حق ارث نیز جاری می کنند.یک سیستم مالکیت معنوی که به خوبی تعریف شده باشد می تواند نوآوریها را پاداش داده و باعث تقویت کارآفرینی و در نتیجه رشد اقتصادی شود.

مالکیت فکری در اسلام و کارآفرینی Keywords:

مالکیت فکری در اسلام و کارآفرینی authors

محمدباقر بابائی طلاتپه

هیات علمی دانشگاه امام حسین ،

هاجر محمدپورکچلامی

دانشجوی دکتری کارآفرینی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رنانی، محسن . دلالی اصفهانی، رحیم _ حسین صمدی، علی، ...
فطرس، محمد حسن . فرزین محمدرضا . نجارزاده نوش آبادی، ...
نوروزی، حسین . وصفی اسفستانی، شهرام . فتحی _ یحیی ...
خدایاریان، قاسم . جهانگرد، نصرالله، مالکیت معنوی، ویژگیها و کاربردها، ...
حلیمی، عمران، مبانی فقهی و حقوقی مالکیت معنوی از نگاه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مالکیت فکری در اسلام و کارآفرینی" توسط محمدباقر بابائی طلاتپه، هیات علمی دانشگاه امام حسین ،؛ هاجر محمدپورکچلامی، دانشجوی دکتری کارآفرینی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت و کارآفرینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مالکیت فکری، کارآفرینی، رشد اقتصادی هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1177 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مالکیت فکری در قانون تحت عناوینی مانند اختراع ثبت شده، کپی رایت و علائم تجاری مورد حمایت قرار می گیرد تا افراد بتوانند از سود مالی آنچه که ابداع و یا اختراع کرده اند بهره مند شوند.در اسلام نیز چیزی که معلول کار انسان ها باشد، متعلق به صاحب کار است. حضرت محمد(ص) فرمودند: «هر کس مال یا حقی را ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مالکیت فکری در اسلام و کارآفرینی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.