سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

هندسه در معماری از دیدگاه حکمت هنر اسلامی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,181

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANIESLAMI01_183

Index date: 2 July 2016

هندسه در معماری از دیدگاه حکمت هنر اسلامی abstract

عالم وجود، والاترین تجلی حکمت الهی، خلق شده توسط یگانه مطلق به عنوان یک واقعیت معقول، توسط بناهای معماری مقدس در یک زبان راز آمیز و نمادین منعکس می شود تا نظم، هماهنگی و زیبایی الهی را بیان کند. الگوهای هندسی معین و اعداد وابسته به آنها، با در بر داشتن مفاهیم کیهان شناسی، نقشی نمادین در آفرینش معماری ایفا می کنند . تاکید معماری بر زیبایی است. معماران در طول قرن های متمادی همواره ارزش والایی برای زیبایی قائل بودند و علم هندسه ابزار قدرتمندی در دست معماران است که با استفاده از آن می توانند تناسب های آسمان را اندازه گیری کنند و تعادل، هماهنگی، زیبایی و نظم را روی زمین بیافرینند. معماری زبانی نمادین برای فهم بشر است. چون موضوع معماری در قلمرو روح و حکمت است، هندسه به عنوان وسیله ای که با آن معماران سطوح و احجام را درست می کنند تقدس می یابد. در شکل های مختلف موجود در طبیعت نسبت های معینی را می توان مشاهده کرد. این نسبت های هندسی با اعتقاد بر مقدس بودن موضوع خود و دارای یک زبان نمادین با ویژگی های روحانی دانسته شده اند. از این رو آنها را هندسه مقدس نامیده اند. در جهان سنتی هندسه از سایر علوم چهارگانه ی فیثاغورثی یعنی حساب، موسیقی و نجوم تفکیک ناپذیر بوده است. معماری که با هندسه پیوند نزدیک دارد، خالق اماکن مقدس در طول هزاره ها بوده است و انسان سعی کرده است به وسیله آن نوعی تجلی آسمانی را برای خود فراهم آورد.

هندسه در معماری از دیدگاه حکمت هنر اسلامی Keywords:

هندسه در معماری از دیدگاه حکمت هنر اسلامی authors

محیا قوچانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری_معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، استان سمنان- شهرستان شاهرود-

حمیدرضا شعاعی

استادیار و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، استان سمنان- شهرستان شاهرود-دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
زمرشیدی، ح. گره چینی در معماری اسلامی و هنرهای دستی، ...
پازوکی، ش. حکمت هنر و زیبایی در اسلام، فرهنگستان هنر، ...
قیومی بید هندی، م. هند‌سه و تزیین در معماری اسلامی، ...
نوایی، ک.، حاجی قاسمی، ک. خشت و خیال (شرح معماری ...
اردلان، ن.، بختیار، ل. حس وحدت (سنت عرفانی در معماری ...
ستاری، ج. هنر مقدس (اصول و روشها)، انتشارات سروش، .1392 ...
اعوانی، غ. حکمت و هنر معنوی (مجموعه مقالات) _ نشر ...
نصر، س ح. هنر و معنویت اسلامی، انتشارات حکمت، .1389 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "هندسه در معماری از دیدگاه حکمت هنر اسلامی" توسط محیا قوچانی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری_معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، استان سمنان- شهرستان شاهرود-؛ حمیدرضا شعاعی، استادیار و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، استان سمنان- شهرستان شاهرود-دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری ایرانی، اسلامی (سیمای دیروز چشم انداز فردا) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله الگوهای هندسی، تناسب، تعادل، هندسه مقدس، معماری نمادین هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1181 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عالم وجود، والاترین تجلی حکمت الهی، خلق شده توسط یگانه مطلق به عنوان یک واقعیت معقول، توسط بناهای معماری مقدس در یک زبان راز آمیز و نمادین منعکس می شود تا نظم، هماهنگی و زیبایی الهی را بیان کند. الگوهای هندسی معین و اعداد وابسته به آنها، با در بر داشتن مفاهیم کیهان شناسی، نقشی نمادین در آفرینش معماری ایفا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله هندسه در معماری از دیدگاه حکمت هنر اسلامی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.