ارزیابی مراحل فنولوژیکی و گروه بندی ژنوتیپهای لوبیا با استفاده از روش تجزیه خوشه ای
Publish place: The first national conference of modern agriculture and its development ways in the country
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 515
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MODERNAGR01_032
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
Abstract:
دوره رشد گیاهان زراعی نقش مهمی در انتخاب آنها برای کشت در یک منطقه ایفا می کند. گیاه لوبیا نیز مانند سایر گیاهان زراعی مراحل رشدی (فنولوژیکی) خاصی داشته و هر یک از این مراحل نیز دوره رشدی مشخصی نیاز دارند. به منظور مطالعه مراحل فنولوژیکی 147 ژنوتیپ لوبیا و گروهبندی آنها توسط رو شهای آماری چند متغیره، آزمایشی در سال 1393 در قالب طرح آگمنت و در 8 بلوک انجام شد. صفات مورد مطالعه شامل مراحل رویشی (روز تا سبز شدن، روز تا ظهور برگ های اولیه، روز تا ظهور سه برگچه اول، روز تا ظهور سه برگچه سوم) و زایشی (روز تا آغاز گلدهی، روز تا گلدهی، روز تا تشکیل غلاف، روز تا پر شدن غلاف، روز تا رسیدگی) بود. نتایج آمار توصیفی صفات نشان داد که ژنوتیپ ها از نظر مراحل رشدی دارای تفاوت قابل توجهی بودند. در مطالعه حاضر، بیشتر ژنوتیپها دارای دوره زایشی 65-55 روزه و دوره رویشی متوسط (45-35 روز) بودند. دوره رویشی در 46.2 درصد از ژنوتیپها ( 68 ژنوتیپ) بیشتر از 40 روز بود و 48.2 درصد ( 71 ژنوتیپ) از ژنوتیپها دوره رشد R9)) بیشتر از 100 روز داشتند. گروه بندی ژنوتیپ ها به روش UPGMA با استفاده از تجزیه خوشه ای مراحل رشدی نشان دد که ژنوتیپ ها در 2 خوشه متمایز قرار گرفتند. خوشه اول دارای 136 ژئوتیپ و خوشه دوم شامل 11 ژنوتیپ بود.
Keywords:
Authors
علی اصغر قنبری
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت پردیس علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس
حمید مظفری
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس
حسین حسن پور درویشی
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :