سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تخمین فراسنج های هیدرولوژیکی حوضه آبریز به منظور مدل سازی فرایند بارش رواناب (مطالعه موردی حوضه آبریز آب بخشا)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 521

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI12_361

Index date: 30 July 2016

تخمین فراسنج های هیدرولوژیکی حوضه آبریز به منظور مدل سازی فرایند بارش رواناب (مطالعه موردی حوضه آبریز آب بخشا) abstract

امروزه نیاز به آگاهی از وضعیت منابع آب موجود و عدم وجود داده های جامع هیدرولوژیکی برخی حوضه ها، اهمیت استفاده از روش های غیر مستقیم را به منظور تخمین داده ها و فراسنج های مفقود بارز می سازد. در همین راستا و در تحقیق حاضر،حوضه آب بخشا واقع در بردسیر کرمان مورد بررسی قرار گرفته است. در حوضه مذکور به استثنای یک زیر حوضه، در سایر زیر حوضه ها گروه های هیدرولوژیکی خاک در دسترس نبود. این داده ها و فراسنج ها با استفاده یک روش تخمین زده شد و در ادامه، 5 ‏سیلاب تک رخداد با توجه به داده های تخمین زده شده و مشاهداتی بارش- رواناب با استفاده از نرم افزارHEC-HMSمدل سازی شد و واسنجی مدل با به کارگیری روش چهار تابع هدف انجام پذیرفت. پارامترهایی که در این تحقیق مورد واسنجی قرار گرفتند، شماره منحنی خاک و ضریب K ‏مربوط به روندیابی به روش ماسکینگهام بود. در انتها به منظور ارزیابی مدل واسنجی شده، شبیه سازی 2 ‏سیلاب تک رخداد با توجه به آزمون های نکویی برازش EF و NOFمورد بررسی قرار گرفت و با توجه به نتایج آن، روش RMSEبه عنوان بهترین تابع هدف انتخاب شد و بهینه سازی های مورد نظر بر اساس آن نجام گرفت. با توجه به در دسترس نبودن شماره منحنی خاک و نتایج خوب این مدل، می توان این روش را روش مناسبی برای محاسبه حجم سیلاب ها در مراحل اولیه طرح های مطالعاتی دانست

تخمین فراسنج های هیدرولوژیکی حوضه آبریز به منظور مدل سازی فرایند بارش رواناب (مطالعه موردی حوضه آبریز آب بخشا) Keywords:

فراسنج های هیدرو لوژیکی , حوزه آبریز آب بخشا , HEC-HMS , شماره منحنی CN , روش RMSE

تخمین فراسنج های هیدرولوژیکی حوضه آبریز به منظور مدل سازی فرایند بارش رواناب (مطالعه موردی حوضه آبریز آب بخشا) authors

محمد ذونعمت کرمانی

استادیار، دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی آب

معین گنجعلی خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

علیرضا غفوری

عضو هیئت علمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رضوی، ا. , مجدزاده طباطبایی، م. _ موسوی ندوشنی، س.. ...
Fleming, M., & Neary, V. (2004). Continuous Hydrologic Modeling Study ...
Meselhe, E. A., Habib, E. H., Oche, O. C., & ...
Knebl, M., Yang, Z.-L, Hutchison, K., & Maidment, D. (2004). ...
Chu, X., & Steinman, A. (2009). Event and Continuous Hydrologic ...
Ibbitt, R. P., and O'Donnell, T. (1971). Fitting methods for ...
Garen, D. C., and Moore, D. S. (2005). Curve number ...
Ponce, V. M., and Hawkins, R. H. (1996). Runoff curve ...
United States Army Corps of Engineers, Hydrologic Engineering Center (US ...
Bennett, T. (1998). Development and application of a continuous soil ...
Melching, C. S. (1995). Reliability estimation. Computer models of watershed ...
Olivera, F. (2001). Extracting hydrologic information from spatial data for ...
Refsgaard, J. C., and Knudsen, J. (1996). Operational validation and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تخمین فراسنج های هیدرولوژیکی حوضه آبریز به منظور مدل سازی فرایند بارش رواناب (مطالعه موردی حوضه آبریز آب بخشا)" توسط محمد ذونعمت کرمانی، استادیار، دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی آب؛ معین گنجعلی خانی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ علیرضا غفوری، عضو هیئت علمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی آب نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین همایش سراسری آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فراسنج های هیدرو لوژیکی،حوزه آبریز آب بخشا،HEC-HMS،شماره منحنی CN،روش RMSE هستند. این مقاله در تاریخ 9 مرداد 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 521 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه نیاز به آگاهی از وضعیت منابع آب موجود و عدم وجود داده های جامع هیدرولوژیکی برخی حوضه ها، اهمیت استفاده از روش های غیر مستقیم را به منظور تخمین داده ها و فراسنج های مفقود بارز می سازد. در همین راستا و در تحقیق حاضر،حوضه آب بخشا واقع در بردسیر کرمان مورد بررسی قرار گرفته است. در حوضه مذکور ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تخمین فراسنج های هیدرولوژیکی حوضه آبریز به منظور مدل سازی فرایند بارش رواناب (مطالعه موردی حوضه آبریز آب بخشا) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.