Gasification وتحول در صنعت پالایش نفت کشور
Publish place: 8th National Iranian Chemical Engineering Congress
Publish Year: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: English
View: 2,549
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICEC08_358
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1386
Abstract:
حدود دو دهه قبل ب ه علت عدم گسترش مصارف گاز طبیعی در اغلب کشورهای جهان ؛در بازار جهانی نفت خام و فرآورده ها تفاوت قیمت میان نفت خام و نفت کوره کمتر از حد فعلی بود . ، از طرف دیگر الزامات زیست محیطی همانند امروز سخت نبود . پس از تحولات کاهش قیمت نفت خام و فرآورده ها ( شوک نفتی ) و افزایش محدودیت های زیست محیطی مصارف گاز طبیعی گسترش یافت . و ارزش فرآورده های سنگین باقی مانده پالایشگاهی ( نفت کوره ) کاهش یافت . درحال حاضر کاهش تقاضا برای فراورده های سن گین پالایشگاهی ب ه ویژه فرآورده های باقی مانده ترش و افزایش تقاضا به فرآورده های میان تقطیر و نیز بیشینه سازی تولید بنزین با فرمولاسیون جدید یک تحول جدی در صنایع پالایشی را پیش رو گذاشت ه است . همچنین تغییر مشخصه محصولات بنزین و گازوئیل از نظر به سوزی و کاهش آلاینده ها مطابق استاندارد Euro-2005 پالایشگران را به تکاپو وا داشته است . مجموعه عوامل فوق باعث گردید ه کلیه حرکت های ب ازنگری در صنعت پالایش در جهت کاهش فراورده های سنگین وافزایش کیفی محصولات در قالب طرحهائی تحت عنوان Upgrading در سطح جهانی در سطح وسیعی انجام گیرد . لذا پالایشگاه های مختلف جهت فائق آمدن بر الین مشکل از فرآیندهای مختلف مثل هیدروکراکینگ و RFCC/FCC استفاده می شود که استفاده از این فرآیندها در مورد نفت های خام و گوگردی و حاوی فلزات سنگین با مشکل مواجه است و سبب افزایش هزینه ها خواهد گردید ؛ در این حالت استفاده از فرآیند Gasification بعنوان یک گزینه مناسب جهت Upgrading خوراکهای سنگین بشمار می رود .
درواقع فرآیند Gasification صنعت پالایش نفت را با صنعت تولید برق پیوند می دهد . این نوشتار سغی بر بررسی استفده از فرآیند Gasification در یک پالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه ١٠٠٠٠٠ بشکه در روز را دارد بعلت وجود نفت خامهای سنگین در کشور که خوراک برخی پالایشگا ههای کشور نیز میباشد وبا توجه به آغاز فعالیتهای طرحهای جامع پالایشگاهها که بخشی از آن به Upgrading اختصاص دارد، لزوم بررسی این فرآیند و گنجانیدن آن بعنوان یکی از گزینه های Upgrading احساس می گردد
Keywords:
Authors
فلور بهروزشاد
دانشکده مهندسی شیمی - دانشگاه علم و صنعت ایران
صمد شهری
دانشکده مهندسی شیمی - دانشگاه علم و صنعت ایران
امیرحسین رازقی
دانشکده مهندسی شیمی - دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :