سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان های شهرستان مشهد با بهره گیری ازتکنیک موریس

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 681

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSDA02_493

Index date: 30 July 2016

تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان های شهرستان مشهد با بهره گیری ازتکنیک موریس abstract

با توجه به ضرورت توسعه و برابری پخشایش امکانات در واحد سطح، تحلیل سطوح توسعه یافتگی اساس کار در هر برنامه ریزی به حساب می آید. این مسأله از آن نظر حائز اهمیت است که توزیع نابرابر امکانات و خدمات باعث افزایش مهاجرت ها به شهر و مشکلاتی در نواحی روستاییخواهد شد. در واقع هدف از انجام این تحقیق تحلیل رتبه بندی دهستان های شهرستان مشهد در قالب 25 شاخص از ابعاد توسعه در گروه های جمعیتی، اقتصادی، زیر بنایی، فرهنگی و مذهبی، بهداشتی و درمانی، سیاسی و اداری، بازرگانی و خدمات، ارتباطات و حمل و نقل وآموزشی می باشد. در واقع توزیع مطلوب و برابر امکانات و خدمات در سطح ناحیه هدف نهایی تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان ها می باشد. روش کار در این پژوهش تحلیلی توصیفی بوده و ابعاد 9 گانه توسعه یافتگی در تحقیق با استفاده از تکنیک آماری موریس در سطح -دهستان طبقه بندی شده اند و ضریب تغییرات دهستان ها با استفاده از این دو مدل به دست آمده است. همچنین سطح بندی توسعه یافتگی دهستان ها با استفاده از نرم افزار GIS طبقه بندی شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که سطوح توسعه یافتگی در دهستان های شهرستان مشهد به صورت یکسان نمی باشد و نابرابری هایی در بین این دهستان ها به لحاظ توزیع خدمات و امکانات وجود دارد، به طوری کهبا توجه به نتایج به دست آمده از مدل موریس دهستان ها در سه طبقه توسعه نیافته، درحال توسعه و توسعه دسته بندی گردیدند. نتایج نشان داد که دهستان های پایین ولایت، سرجام، درزاب، کنویست در مرتبه توسعه نیافته و دهستان های طوس، میان ولایت، آبروان، کارده و تبادکان در مرتبه درحال توسعه و دهستان های پیوه ژن و میامی در دسته دهستان های توسعه یافته قرار دارند

تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان های شهرستان مشهد با بهره گیری ازتکنیک موریس Keywords:

تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان های شهرستان مشهد با بهره گیری ازتکنیک موریس authors

مریم قاسمی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد

امین فعال جلالی

دانشجوی کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- کرمی، آیت اله، عبد شاهی، عباس، 1390، رتبه بندی ...
صدرموسوی، میر ستار، طالب زاده، میر حیدر، 1392، تعیین و ...
- بیات، مقصود، 1387، سنجش توسعه یافتگی روستاهای بخش کوار ...
- رحمتی، صفر، مستوفی الممالکی، رضا، براری، مهدی، 1391، تحلیل ...
- رضوانی، محمدرضا، صحنه، بهمن، سنجش سطوح توسعه یافتگی نواحی ...
- ایراندوست، کیومرث، علیزاده، هوشمند، تولایی، روح اله، 1392، مقایسه ...
- پور میاندهی، پری موسی، 1389، تحلیل بر سطوح توسعه ...
_ زنگی آبادی، علی، پریزادی، طاهر، 1390، سنجش و تحلیل ...
- میرکتولی، جعفر، کنعانی، محمدرضا، 1390، ارزیابی سطوح توسعه و ...
- سرور، رحیم، میرنجف، موسوی، مبارکی، امید، 1389، تحلیل فضایی ...
- مهدوی حاجیلوی، مسعود، محمدی زاده، غلامحسین، 1391، تحلیل سطوح ...
- عمرانی، محمود، پیری، حبیب، 1389، سنجش توسعه یافتگی در ...
- بدری، علی، اکبریان رونیزی، سعیدرضا، جواهری، حسن، 1390، تعیین ...
- سردار شهرکی، علی، کریم، محمد حسین، شیخ تبار، مجید، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان های شهرستان مشهد با بهره گیری ازتکنیک موریس" توسط مریم قاسمی، استادیار گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد؛ امین فعال جلالی، دانشجوی کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سطوح توسعه روستایی، مدل موریس، نابرابری روستایی، شهرستان مشهد هستند. این مقاله در تاریخ 9 مرداد 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 681 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به ضرورت توسعه و برابری پخشایش امکانات در واحد سطح، تحلیل سطوح توسعه یافتگی اساس کار در هر برنامه ریزی به حساب می آید. این مسأله از آن نظر حائز اهمیت است که توزیع نابرابر امکانات و خدمات باعث افزایش مهاجرت ها به شهر و مشکلاتی در نواحی روستاییخواهد شد. در واقع هدف از انجام این تحقیق تحلیل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان های شهرستان مشهد با بهره گیری ازتکنیک موریس با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.