بررسی صفات زراعی و مورفولوژیک با روش تجزیه علیت درتوده های مختلف باقلا (Vicia faba L )

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 413

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES06_050

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

Abstract:

باقلا (Vicia faba L) یک از بقولات دانه ای است که با توجه به میزان پروتئین بالای آن به عنوان غذا و همچنین تغذیه دام مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این به عنوان یک محصول تناوبی نقش مهمی را در کنترل اپیدمی بیماری هاو آفات در مناطقی که غلات به عنوان تک محصول کاشته می شود، می تواند داشته باشد. آزمایشی به منظور انتخاب بهترین ژنوتیپ های باقلا و تعیین تنوع ژنتیکی برای صفات مورفولوژیکی و زراعی در دو استان لرستان و گیلان انجام پذیرفت. تجزیه و مرکب داده ها حاکی از معنی دار بودن اثر متقابل ژنوتیپ × محیط برای تمام صفات مورد مطالعه بود، بنابراین بررسی ژنوتیپ ها در هر کدام از محیط ها به طور جداگانه انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه نشان داد که اثر ژنوتیپ در هر دو محیط برای تمام صفات مورد مطالعه معنی دار بود. مقایسه های گروهی ژنوتیپ ها در دو محیط نشان داد که ژنوتیپ های دانه درشت و دانه ریز از لحاظ تمام صفات مورد بررسی با یکدیگر تفاوت معنی دار داشتند و می توان آنها را در دو گروه مجزا قرار داد در استان لرستان بیشترین عملکرد دانه مربوط به توده محلی خرم آباد بود و توده محلی گیلان و رقم برکت بیشترین عملکرد دانه را در استان گیلان را داشتند نتایج تجزیه علیت نشان داد که صفات طول غلاف، تعداد شاخه در بوته و وزن صد دانه بیشترین تأثیر مستقیم و غیر مستقیم را از طریق سایر صفات بر روی عملکرد دانه داشتند و می توانند به عنوان معیارهایی برای بهبود غیرمستقیم عملکرد دانه در باقلا استفاده شوند.

Authors

حسین آسترکی

محقق، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بروجرد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایران

پیمان شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سرپرست، ر.، شیخ، ف. و سوقی، ح.. 1390. ارزیابی اثر ...
  • Berhe, A., Bejiga, G., Mekonnen, D., 1998. Associations of some ...
  • Fao, 2014. FAO annual statistics reports. _ :aostat.fc .org/562 _ ...
  • H ac iseferogullari, H., Geaer, I., Bahtiyarca, Y. and Menges, ...
  • Lindemann, C. and Glover, R. (2003) Nitrogen Fixation by Legumes, ...
  • Moreno, M.T. and Suso, M.J. (1999) Variation in outcrossing rate ...
  • نمایش کامل مراجع