بررسی اثر تاریخ تهیه بستر کاشت ارقام لوبیا سفید (Phaseolus vulgaris)، وجین و عدم وجین علف هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد
Publish place: Sixth National Conference on Iranian Beans
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 561
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES06_068
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
Abstract:
در این مطالعه اثر تاریخ های تهیه بسترکاشت لوبیا ، وجین وعدم وجین علف هرز با دو رقم لوبیا سفید بر عملکرد و اجزای عملکرد آنها بررسی شد. این آزمایش درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با آرایش اسپلیت فاکتوریل با 4 تکرار در سال 1393 در شهرستان بروجرد به اجرا درآمد فاکتورهای آزمایش شامل تاریخ کاشت در چهار سطح ( 1 اردیبهشت، 20 اردیبهشت، 10 خرداد و 30 خرداد ماه )، فاکتور رقم لوبیا سفید در دو سطح ؛ لاین GOYONOK98 (تیپ ایستاده) و رقم الماس ()تیپ رونده ) و عامل علف،هرز در دو سطح (کنترل و تداخل) بودند. براساس نتایج حاصل مشخص شد که رقابت بین علف هرز و لوبیا سبب کاهش شدید عملکرد گردید . بطوری که با حذف علف های هرز حدود 58/76 درصد افزایش عملکرد نسبت به حضور علف های هرز به دست آمد. بیشترین عملکرد دانه درتاریخ کاشت 1 اردیبهشت ماه حاصل شد . با تأخیردر تاریخ کاشت عملکرد لوبیا و نیز اکثر اجزای عملکرد نیزکاهش پیدا کرد. همچنین تاریخ کاشت ،علف هرز و رقم زراعی اکثر صفات مورد بررسی را تحت تأثیر قرار دادند. رقم الماس نسبت به لاین گویانوک عملکرد دانه و زیست توده بیشتری را درشرایط کنترل و نیز تداخل علف های هرز داشت که علت آن تیپ رشدی رونده و رشد نامحدود آن بود. بنابراین تاریخ کاشت اول ( 1 اردیبهشت ماه ) و نیز استفاده از رقم الماس جهت دستیابی به عملکرد بالای لوبیا سفید توصیه شد.
Keywords:
Authors
احمد گودرزی
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه لرستان
عبدالرضا احمدی
استادیار گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
محمدحسن کوشکی
عضو هیئت علمی، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بروجرد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :