سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بهره گیری ازشبکه عصبی- مصنوعی برای بهینه سازی مدل سری زمانی (ARIMA) بارش– رواناب

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,143

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM03_569

Index date: 16 April 2008

بهره گیری ازشبکه عصبی- مصنوعی برای بهینه سازی مدل سری زمانی (ARIMA) بارش– رواناب abstract

پیشبینی صحیح و مناسب فرآیندهای هیدرولوژیکی میتواند کمک شایانی در زمینه طراحی پروژه های آبی و نیز جلوگیری از خطرات ناشی از آنها داشته باشد. خاصیت غیرخطی، عدم قطعیت ذاتی فرآیندهای استوکاستیک و پیچیده بودن مدلهای فیزیکی از دلایلی بوده است که باعث شده محققان به سوی مدل های جعبه سیاه از جمله مدل سری زمانی و مدل شبکه عصبی مصنوعی روی آورند. در این مقاله یک مدل ترکیبی که متشکل از دو مدل شبکه عصبی و مدل خطی سری زمانی است، ارائه شده و ط ی آن به مطالعه موردی در زمینه مدلسازی فرآیند بارش رواناب حوضه اهر چای واقع در استان آذربایجانشرقی پرداخته شده است . مدل ترکیبی شامل دو قسمت است؛ قسمت اول مدلسازی فرآیند بارش رواناب با الگوی سری زمانی است، قسمت دیگر برآورد و تخمین باقیمانده های سری زمانی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی است که مقدار پیش بینی رواناب را به مقدار واقعی نزدیک تر میکند. بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق، دقت مدل ترکیبی از مدل سری زمانی بیشتر است به طوریکه مدل ترکیبی میتواند جا یگزین نسبتاً مناسبی برای پیشبینی فرآیند بارش-رواناب باشد که یک مدل نیمه-خطی از فرآیندهای استوکاستیک را ارائه میدهد.

بهره گیری ازشبکه عصبی- مصنوعی برای بهینه سازی مدل سری زمانی (ARIMA) بارش– رواناب Keywords:

بهره گیری ازشبکه عصبی- مصنوعی برای بهینه سازی مدل سری زمانی (ARIMA) بارش– رواناب authors

وحید نورانی

استادیار دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه تبریز

سمیرا رومیانفر

کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه تبریز

مهدی کماسی

دانشجوی دکتری مهندسی آب دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
منهاج، م.ب.1381، مبانی شبکه های عصبی مصنوعی (هوش مصنوعی)، جلد ...
نیرومند، حسینعلی، 1372، مقدمه‌ای بر تحلیل سری های زمانی، چاپ ...
Srinivasulu, S., Jain, A., 2006, A comparative analysis of training ...
Mohammadi, K., Eslami, H.R., Kahawita, R., 2006, Parameter estimation of ...
Zhang, G. P., 2003, Time series forecasting using a hybrid ...
Minns, A.W., Hall, M.J., 1996, Artifiticial neural network as rainfall-runo ...
Fleming, S.W., Levenue, A.M., Aly, A.H., Adoms, A., 2002, Practical ...
Markham, I.S., Rakes, T.R., 1998, The effect of sample size ...
ASCE, 2000, Artificial neural network in hydrology, Part I: Preliminary ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بهره گیری ازشبکه عصبی- مصنوعی برای بهینه سازی مدل سری زمانی (ARIMA) بارش– رواناب" توسط وحید نورانی، استادیار دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه تبریز؛ سمیرا رومیانفر، کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه تبریز؛ مهدی کماسی، دانشجوی دکتری مهندسی آب دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس مدیریت منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اهر چای، سری زمانی، شبکه عصبی، مدلسازی بارش- رواناب، مدل جعبه سیاه ، ARIMA هستند. این مقاله در تاریخ 28 فروردین 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2143 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پیشبینی صحیح و مناسب فرآیندهای هیدرولوژیکی میتواند کمک شایانی در زمینه طراحی پروژه های آبی و نیز جلوگیری از خطرات ناشی از آنها داشته باشد. خاصیت غیرخطی، عدم قطعیت ذاتی فرآیندهای استوکاستیک و پیچیده بودن مدلهای فیزیکی از دلایلی بوده است که باعث شده محققان به سوی مدل های جعبه سیاه از جمله مدل سری زمانی و مدل شبکه عصبی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بهره گیری ازشبکه عصبی- مصنوعی برای بهینه سازی مدل سری زمانی (ARIMA) بارش– رواناب با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.