بررسی تاثیر موقعیت و ابعاد بازشوی مستطیلی نسبتا بزرگ بر رفتار دیوارهای برشی فولادی سخت شده

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 679

This Paper With 15 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CCIVIL01_158

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

Abstract:

از دهه ی 1970 میلادی استفاده از دیوارهای برشی فولادی به علت عملکرد لرزه ای فوق العاده ی آن ها به عنوان سیستم مقاوم در برابر نیروهای جانبی زلزله و باد در ساخت ساختمان های جدید و تقویت ساختمان های موجود گسترش یافته است. دیوار برشی فولادی متشکل از ورق نازک فولادی است که توسط تیرها و ستون ها احاطه شده است. اساس ایده ی دیوارهای برشی فولادی، بهره گیری از میدان کشش قطری است که پس از کمانش ورق فولادی در آن ایجاد می شود. با توجه به مقاومت بالای ورق فولادی و با بهره گیری از مقاومت پس کمانشی آن، حتی در دیوارهای برشی فولادی بلند و برای نیروهای برشی بزرگ، ورق فولادی با ضخامت کم مورد نیاز است. به همین دلیل برای جلوگیری از کمانش خارج از صفحه ی ورق فولادی تحت اثر بارهای سرویس، به جای افزایش ضخامت ورق فولادی که کاملاً غیراقتصادی است، از سخت کننده ها برای تقویت آن استفاده می شود. در مواردی وجود بازشوها در ورق فولادی به دلایل معماری (برای ایجاد در یا پنجره) و یا عبور لوازم تاسیساتی در دیوار اجتناب ناپذیر است. لذا در این مقاله به بررسی تاثیر موقعیت بازشوهای مستطیلی نسبتاً بزرگ بر رفتار دیوارهای برشی فولادی سخت شده پرداخته شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که در تمامی نمونه ها با افزایش ابعاد بازشو، پارامترهای سختی اولیه، مقاومت نهایی و ظرفیت جذب انرژی سیستم کاهش می یابند. با انتقال بازشو از کنار به وسط دیوار نیز، این پارامترهای دیوار برشی فولادی سخت شده بویژه میزان جذب انرژی آن تمایل به کاهش دارند، که این تمایل به کاهش، با کوچکتر شدن ابعاد زیرصفحه ها و متعاقباً با بیشتر شدن تعداد سخت کننده ها، بیشتر می گردد.

Keywords:

دیوار برشی فولادی سخت شده , بازشو , زیرصفحه , سخت کننده , عناصر مرزی قائم , عناصر مرزی افقی , عناصر مرزی محلی , روش اجزاء محدود , بارگذاری چرخه ای شبه استاتیکی

Authors

غلامرضا علی زاده

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته ی مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

عباس حق الهی

استادیار، دانشکده ی مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

توحید رکان نصرآبادی

دانش آموخته ی مقطع کارشناسی ارشد رشته ی مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

ابوالفضل سهرابی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته ی مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ATC. (1992), "Guidelines for Seismic Testing of Components of Steel ...
  • Sabelli, R., and M. Bruneau. (2006), "Steel Plate Shear Walls. ...
  • S abouri-Ghomi, S., and S. Mamazizi. (2015), "Experimental investigation on ...
  • نمایش کامل مراجع