بررسی تأثیر پارامترهای مورفومتریک حوزه های آبخیز در شدت سیل خیزی (مطالعه موردی: حوزه های بالادست روستای قله زو در شهرستان کلات نادر)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 740

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED11_109

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395

Abstract:

مطالعات سیل به منظور برنامه ریزی، بهره برداری بهینه و مدیریت این پدیده طبیعی دارای اهمیت ویژه ای در کشور است. از این رو اولویت بندی مناطق سیل خیز می تواند نقش مهمی در مدیریت این پدیده و نیز در زمینه مدیریت حوزه های آبخیز داشته باشد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر شناسایی و محاسبه تأثیر عوامل مورفومتریک در سیل خیزی زیر حوزه ها است. بدین منظور حوزه آبخیز مورد مطالعه به 21 زیرحوزه تقسیم شد و سپس 10 پارامتر مورفومتریک شامل مساحت، شیب متوسط، طول آبراهه ها، ضریب گردی، ضریب گراویلوس، ضریب کشیدگی، ضریب فرم، طول حوزه، تراکم زهکشی و متوسط CN برای هر زیرحوزه به دست آمد و بر اساس این پارامترها پتانسیل سل خیزی این زیرحوزه ها تعیین گردید. بر اساس نتایج به دست آمده زیر حوزه های مورد مطالعه از لحاظ پتانسیل سیل خیزی به چهار کلاس کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد تقسیم شدند.

Keywords:

سیل خیزی , پارامترهای مورفومتریک , توسعه پایدار , حوزه های بالادست روستای قله زو

Authors

رضا اسفندیاری قله زو

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدتقی دستوراتی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

علی گلکاریان

استادیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :