بررسی تاثیر سیانور سدیم بر کاهش عیار مس کنسانتره مولیبدنیت سرچشمه به منظور کاهش مصرف سیانور سدیم و ارائه راهکار مناسب abstract
فرآوری کانه مولیبدن اساسا بر روش فلوتاسیون استوار است در معادن مس مولیبدن، مولیبدنیت به عنوان یک محصول جانبی همراه با مس تولید میشود. مسیر متداولی که برای بازیابی مولیبدنیت در اکثر کارخانه های فرآوری مولیبدن دنیا استفاده میشود جداکردن کانیهای سولفوری مس و آهن و بازداشت آنها و شناور کردن مولیبدنیت میباشد. در بسیاری از کارخانجات از جمله معدن مس سرچشمه از سیانور سدیم جهت حذف مس از کنسانتره مولیبدن استفاده می شود. رفتار مینرالوژیکی سنگ معدن مس مولیبدن این کارخانه کالکوپیریتی - کالکوسیتی است و عیار مس کنسانتره مولیبدنیت در این کارخانه حدود 0/6% است جهت فروش محصول نهایی کارخانه مولیبدن بایستی مقدار مس موجود در کنسانتره مولیبدن کمتر از 0/5% باشد. در دیگر کارخانجات مس کنسانتره مولیبدنیت جداسازی شده از خاکهای پورفیری مس که به روشهای فلوتاسیون تولید می شود نهایتا تا زیر 0/1% کاهش می یابد. بدین منظور بایستی جهت کاهش مس از روشهای تکمیلی استفاده نمود.
در این تحقیق ابتدا از محصول نهایی کارخانه مولیبدن و سرریز سیکلون 1 و 2 نمونه هایی تهیه گردید. بر روی نمونه های تهیه شده بررسی شیمیایی و مینرالوژیکی انجام شد. سپس آزمایشات شستشوی سیانوری کنسانتره با مقادیر مختلف سیانور سدیم در دما و درصد جامدهای متفاوت انجام گردید. مرحله دوم آزمایشات با و بدون استفاده از جامد تشویه شده با روش شستشوی اسیدی در دما و درصد جامدهای متفاوت انجام شد.