سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی اقلیمی استان اردبیل با سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,104

This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TGES05_025

Index date: 29 October 2016

پهنه بندی اقلیمی استان اردبیل با سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) abstract

استان اردبیل در شرق فلات آذربایجان با مساحتی معادل 17953 ‏کیلومتر مربع که 1/09 ‏درصد کل مساحت کشور را تشکیل می دهد قرار گرفته و دارای کوهستان و زمین های پست می باشد و این ارتفاعات اقلیم منطقه را تحت تاثیر قرار داده و از نظر آب و هوایی یکی از سردترین مناطق کشور محسوب می شود. ‏هدف کلی تحقیق حاضر پهنه بندی اقلیمی استان اردبیل با روش های مختلف مانند طبقه بندی به روش سنتی، خوشه بندی و تحلیل عاملی است. برای این منظور تعداد 30 ‏ایستگاه سینوپتیکی، کلیماتولوژی و باران سنجی انتخاب گردید. عناصر دما، بارش، باد، تبخیر، رطوبت نسبی، فشار و تابش به صورت جداگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و گسترش و تاثیر هر کدام از آنها در منطقه مشخص گردید و این بررسی ها نشان داد که تمام ایستگاه ها نوسانات قابل توجهی طی دوره ی آماری دارند بطوریکه مثلآ دما در پست ترین ایستگاه ها، بالاترین و در مرتفع ترین ایستگاه ها پایین ترین مقدار را نشان می دهند. ‏در طبقه بندی به روش های سنتی مشاهده گردید که در منطقه از جنوب به شمال درجه ی حرارت افزایش و بارندگی کاهش می یابد. بررسی اقلیم با روش خوشه بندی نشان داد که اقلیم استان را می توان به 3 ‏، 4 ‏و 5 ‏ناحیه تقسیم کرد. در بررسی تحلیل عاملی اقلیم استان ساخته ی 4 ‏عامل است. این عامل ها به ترتیب اهمیت عبارتند از: رطوبت - بارش، دما - تبخیر، حداقل مطلق و تندر می باشد. ‏با وجود اینکه آب و هوای استان از عناصر سینوپتیکی یکنواخت تاثیر می پذیرد ولی هر یک از عناصر اقلیمی در سطح استان تغییرات چشمگیری دارد. عناصر اقلیمی که بیشتر متاثر از شرایط محلی هستند تغییرات بسیار شدیدی دارند. در تحلیل داده هاه ارائه ی نمودارها و ترسیم نقشه ها از نرم افزارهای ArcGisو ArcviewوSpss16ٍو,Excelاستفاده شده است.

پهنه بندی اقلیمی استان اردبیل با سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) Keywords:

پهنه بندی اقلیمی استان اردبیل با سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) authors

صدیف فیضی پور نیارق

کارشناس ارشد جغرافیا،دبیر آموزش و پرورش شهرستان پارس آباد

سوسن ابولی

کارشناس زبان و ادبیات فارسی،دبیر آموزش و پرورش شهرستان پارس آباد

منوچهر دیندار

کارشناس ارشد جغرافیا،دبیر آموزش و پرورش شهرستان اردبیل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسماعیل نژاد، مرتضی، 1384، پهنه بندی اقلیمی استان سیستان و ...
جعفر پور، ابراهیم، 1383، آب و هوای کره زمین، چاپ ...
جعفر پر، ابراهیم، 1385، اقلیم شناسی، چاپ شم، تهران، انتشارات ...
رضایی بنفشه، مجید، 1382، تحلیل و مدل بندی رژیم های ...
سیدان، سید جواد، محمدی.، فرح، " روش های طبقه بندی ...
علیجانی، بهلول، 1383، آب و هوای ایران، تهران، انتشارات دانشگاه ...
علیجانی، بهلول، 1385.اقلیم شناسی سینوپتیک، تهران، انتشارات سمت ...
علیجانی، بهلول، 376 1، "علم اقلیم شناسی"فصلنامه تحقیقات جغرافیایی، شماره ...
کاویانی، محمدرضا وعلیجانی، بهلول، 1383، مبانی آب و هوا شناسی، ...
گرامی مطلق، علیرضا، شبانکا ری، مهرا ن _ 385 1 ...
مسعودیان، سید ابولفضل، 1381."نواحی اقلیمی ایران"، مجله جغرافیا، دانشگاه اصفهان. ...
مسعودیان، سید ابولفضل، 1384، " شناسایی رژیم های بارش ایران ...
مسعودیان، سید ابولفضل، (1380)"تحلیل ساختار دمای ماهانه ایران"، مجله جغرافیایی، ...
مسعودیان، سید ابولفضل، (382 1)"کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی در اقلیم ...
Jones.D.A, 1999, Characteristis of Austaralian land surface Temperature variability, Theor, ...
Wilmot C, 1978, P- node Principal Component Analysis and Precipitation ...
Yin.Z.Y, P. A. KANPP, 1999, Winter Temperature variability warning and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه بندی اقلیمی استان اردبیل با سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)" توسط صدیف فیضی پور نیارق، کارشناس ارشد جغرافیا،دبیر آموزش و پرورش شهرستان پارس آباد؛ سوسن ابولی، کارشناس زبان و ادبیات فارسی،دبیر آموزش و پرورش شهرستان پارس آباد؛ منوچهر دیندار، کارشناس ارشد جغرافیا،دبیر آموزش و پرورش شهرستان اردبیل نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استان اردبیل، پهنه بندی اقلیمی، پهنه بندی سنتی، تحلیل خوشه ای، تحلیل عاملی هستند. این مقاله در تاریخ 8 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2104 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استان اردبیل در شرق فلات آذربایجان با مساحتی معادل 17953 ‏کیلومتر مربع که 1/09 ‏درصد کل مساحت کشور را تشکیل می دهد قرار گرفته و دارای کوهستان و زمین های پست می باشد و این ارتفاعات اقلیم منطقه را تحت تاثیر قرار داده و از نظر آب و هوایی یکی از سردترین مناطق کشور محسوب می شود. ‏هدف کلی تحقیق ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی اقلیمی استان اردبیل با سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) با 27 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.