بررسی ارتباط ویژگی های شخصیتی با تحمل ابهام در بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه
Publish place: World Conference on Psychology and Educational Sciences, Law and Social Sciences at the beginning of the third millennium
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 551
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PESLSBTM01_493
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395
Abstract:
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی ارتباط ویژگی های شخصیتی با تحمل ابهام در بیماران دارای اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ تدوین گردیده است روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامه مورد مطاله شامل تمامی جانبازان و ایثارگران جنگ تحمیلی شهرستان کهگیلویه بودند که براساس نظر روانپزشک و مدارک پرونده پزشکی آنها تشخیص این اختلال داده شدند. از مجموع 70 نفر تعداد 30 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از مقیاس میسی سی پی برای تشخیص شدت اختلال، پرسشنامه شخصیت آیزنک برای بررسی ویژگی های شخصیتی و پرسشنامه تحمل ابهام استافده گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی جداول فراوانی، ضریب همبستگی، پیرسون، تحلیل رگرسیون استفاده شد که توسط نرم افزار spss صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که این دسته از بیماران از قدرت تحمل ابهام پایینی برخوردارند و هیچکدام از ویژگی های شخصیتی ارتباط معنااری باتحمل ابهام در این بیماران نداردند، ولی ویژگی های بی ثباتی با ثباتی با اختلال استرس پس از ضربه رابطل معنی داری نشان دد همچ=نین بین تحصیلات بااختلال و تحمل ابهام رابطه وجوددارد. می توان چنین نتیج گیری کرد که این دسته از بیماران با وجودتجربه کردن استرس ناشی از اختلال، دارای تحمل ابهام پایین می کشد، با توجه به نقش اساسی رفتار و ضشخیت در بروز بعضی از علائم بیماری، این امر لزوم آموزش مهارتهای مقابله ای رادر جهت افزای رفتار مربوط به تندرستی و درمان مفید و موثر برا این افراد خاطر نشان می سازد.
Keywords:
Authors
فرضعلی علی یاری
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :