بررسی پلی مورفیسم های ژن های ABCG5 Gln604Glu و ABCG8 Tyr54Cys و غلظت های لیپید پلاسما بیماران مبتلا دیابت نوع 2 در مراجعه کنندگان مرکس تحقیقاتی آموزشی قلب شهیدرجایی تهران
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 553
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CBGCONF03_320
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395
Abstract:
مقدمه: پروتئین های ABCG8 و ABCG5 به عنوان Hetrodimers روی غشای پلاسما و Homodimers در شبکگه آندوپلاسمی عمل می کنند. ژنهای ABCG5/8 به طور انحصاری در کبد و روده بیان می شوند. جهش در این ژنهای باعث یک اختلال نادر لیپید به نام Sistosterolemia می شود. روش کار: به منظور بررسی ارتباط بین پلی مورفیسمهای ژن ABCG8 و ABCG5 و غلظتهای لیپید پلاسما در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و تعداد 115 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و 115 نفر افراد سالم برررسی شدند. ژنوتایپ افراد را با استفاده از روش PCR-RFLP تعیین نموده و فراوانی ژنوتیپی و آللی را در هر دو گروه مورد بررسی قرار داده ایم. همچنین غلظتهای لیپید پلاسما و سایر فاکتورهایی بیوشیمیایی را به روش ازمایشگاهی استاندارد انداره گزیر کرده ایم و آنالیز آماری داده های را با استفاده از نرم افزار SPSS انجام نمودیم. یافته ها: نرخ داشتن ژنوتایپ AA ABCG8 و (P=0.001) در بیماران به طور قابل توجهی بیشتر از افراد سالم بود به همان نسبت نرخ داشتن ژنوتایپ AG و (P=0.001) و آلل G (P=0.001) در بیماران به طور قابل توجهی پایینتر از افراد سالم بود. به طور قابل توجهی در بیماران بالاتر از افراد سالم بود. در بیماران میزان داشتن ژنوتایپ CC و (p=0.003) و آلل C و (p=0.031) به طور قابل توجهی پایینتر از گروه سالم بود نتیجه گیری: ژنوتایپ GG و آلل G ژن ABCG5 و ژنوتایپ AA ژن ABCG8 از عوامل خطر بالقوه برای دیابت نوع 2 در جمعیت مورد مطالعه می باشند.
Keywords:
Authors
سریر اعتمادی
گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامعان
ناهید مسعودیان
گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامعان
بستان رودی
گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامعان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :