سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی معیارهای مؤثر در طراحی مطلوب ورودی بافت میانی نمونه موردی بازار سرشور مشهد

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 652

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NUAVARI01_012

Index date: 29 October 2016

ارزیابی معیارهای مؤثر در طراحی مطلوب ورودی بافت میانی نمونه موردی بازار سرشور مشهد abstract

انسان و محیطی که در آن زندگی می کند دو اصل وابسته به یکدیگر می باشند. در عصر امروز توجه انسان به نوع طراحی و معماری محیط زندگی خود باعث به کارگیری روش های نوین در طراحی این محل شود.انسان روزانه از محیط های مختلفی عبور کرده و با آنها رابطه ایجاد می کند، یکی از این محیط های مرتبط با انسان، محله به عنوان «قلب تپنده شهر » است که روزانه از آن تأثیر می پذیرد و بر آن تأثیر می گذارد، حال توجه و تأ کید بر طراحی ورودی محله به عنوان یکی از عناصر تأثیر گذار در نوع این رابطه حائز اهمیت است. ورودی محله تحت تأثیر عواملی چون نقش محله، سطح عملکردی کاربری های درون محله و تعداد استفاده کنندگان از محله دارای معماری و طراحی متفاوتی می باشد؛ به عنوان مثال، محله ای که دارای کاربری هایی با سطح عملکردی فرامحله ای می باشد و روزانه افراد غریبه زیادی را جذب می کند در مقایسه با محله ای که فقط برای ساکنین خود عرضه خدمات می کند، به لحاظ نوع طراحی، دارای ورودی های متفاوت می باشند جهت دست یابی به کیفیت طراحی مطلوب و مؤثر از ورودی محله، دست یابی به اصولی چون غریب گز بودن، منحصر به فرد بودن وجود عنصر نشانه از درون محله ، محصوریت و عرض مناسب از اهمیت بالاییبرخوردار است که توجه به این اصول در دستورکار شهرسازان و معماران نواندیش قرار گرفته است. باید توجه داشته باشیم که این اصول در رابطه با فرد استفاده کننده از آن ساکن محله یا فرد غریبه و عبوری دارای عملکرد متفاوت می باشد، بدین ترتیب که ورودی محله برای افراد ساکن محله دعوت کننده منحصر بهفرد و جذاب میباشد در حالیکه همین ورودی برای افراد غریبه و عبوری، حس غریبگز بودن و عدم تمایل به عبور ایجاد میکند یعنی طراحی ورودی نباید هیچ حسی در فرد غریبه جهت استفاده از فضا ایجاد کند. توجه و بهکارگیری این اصول در طراحی محله موجب افزایش کارایی ورودی و رسیدن به رضایتمندی ساکنین خواهد شد

ارزیابی معیارهای مؤثر در طراحی مطلوب ورودی بافت میانی نمونه موردی بازار سرشور مشهد Keywords:

ارزیابی معیارهای مؤثر در طراحی مطلوب ورودی بافت میانی نمونه موردی بازار سرشور مشهد authors

حامد پاسبان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی دانش بینالود مشهد

ناصر صابری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ افندی‌زاده، شهریار. گلشن‌خواص، رضا. (1385). طراحی مدل ایمنی برای ...
- اکبری، امیر. محسنی، ایرج. (1389). بررسی کیفیت کالبدی و ...
- بحرینی، سیدحسین . علی طالب‌بابلی، ناهید. (1381). تدوین اصول ...
- دوستی‌مطلق، پیوند. (1388). بررسی تاریخچه ورودی، آرمان‌شهر، شماره .2 ...
_ سلطانی، علی. مزینی، سمانه . (1388). بررسی نقش محله‌های ...
- قریب، فریدون . (1389). ضوابط سامان‌دهی و معیارهای طراحی ...
- محمدی، رضا.رجبی، محمدعلی (1389). بررسی کتیبه‌های سردرورودی منازل تهران ...
-نعمتی‌مهر، مرضیه السادات.(1384). اصول کلیت در طراحی شهری، هنرهای زیبا. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی معیارهای مؤثر در طراحی مطلوب ورودی بافت میانی نمونه موردی بازار سرشور مشهد" توسط حامد پاسبان، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی دانش بینالود مشهد؛ ناصر صابری، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بافت میانی شهرهای ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ورودی محله، منحصر به فرد بودن، غریبگز بودن، سطح عملکردی هستند. این مقاله در تاریخ 8 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 652 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انسان و محیطی که در آن زندگی می کند دو اصل وابسته به یکدیگر می باشند. در عصر امروز توجه انسان به نوع طراحی و معماری محیط زندگی خود باعث به کارگیری روش های نوین در طراحی این محل شود.انسان روزانه از محیط های مختلفی عبور کرده و با آنها رابطه ایجاد می کند، یکی از این محیط های مرتبط ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی معیارهای مؤثر در طراحی مطلوب ورودی بافت میانی نمونه موردی بازار سرشور مشهد با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.