سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل کیفیت میکروبی شبکه های توزیع آب آشامیدنی روستاهای استان سمنان از طریق سنجش شاخص HPC و پارامترهای مرتبط با آن

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,116

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWW02_046

Index date: 16 May 2008

تحلیل کیفیت میکروبی شبکه های توزیع آب آشامیدنی روستاهای استان سمنان از طریق سنجش شاخص HPC و پارامترهای مرتبط با آن abstract

مقدمه و هدف : آب لازمه تداوم حیات است و هر تلاشی در جهت دسترسی به کیفیت مطلوبتر آن رهنمودی به سوی حفظ سلامت مصرف کنندگان می باشد . پارامترهای متعدد فیزیکی، شیمیایی و باکتریولوژی بطور مستمر در آب شرب اندازه گیری می گردند اما تعیین برخی شاخص ها به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی آب چه از نظر صحت نتایج و چه به لحاظ اقتصادی می تواند مورد توجه قرار گیرد . در سیستم توزیع آب آشامیدنی شاخص HPC به عنوان شاخصی کاربردی و حساس در ارزیابی فرایند تصفیه و سیستم انتقال آب شناخته شده است . این مطالعه به تحلیل نتایج حاصل از سنجش شاخص HPC و چند پارامتر کنترلی از جمله دما، کدورت، کلرباقیمانده و PH پرداخته تا با تعمیم نتایج بتوان در عملکرد سیستم تصفیه و انتقال آب بهبودی حاصل نمود . روش اجرا : این تحقیق در طی پنج ماه متوالی در طول بیش از 1000 کیلومتر از شبکه توزیع آب آشامیدنی 240 روستای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان صورت پذیرفته است . نمونه ها بر اساس پوشش جمعیتی و نوع شبکه توزیع آب آشامیدنی انتخاب شده و مراحل نمونه برداری وسنجش شاخص HPC ، میزان کلر باقیمانده ،دما، کدورت و PH در کوتاهترین زمان مطابق با روش های استاندارد آزمایشات آب و فاضلاب و دستورالعمل های مربوطه انجام گرفته است . نتایج حاصله با نمودار های متفاوت در نقاط مختلف شبکه توزیع آب آشامیدنی تجزیه و تحلیل گردیده است . یافته ها : نتایج آزمایشات نشان می دهد از تعداد 1200نمونه بررسی شده %72/2 دارای HPC کمتر از 10cfu/mlمی باشند که در %94 آنها کلرباقیمانده بیش از 0/2 میلی گرم بر لیتر گزارش شده و همگی کدورتی کمتر از1NTU دارند . همچنین %12/1 نمونه ها دارای HPC بین 10 - 100 cfu/ml هستند این در حالی است که مطلوبیت کلرباقیمانده در آنها %94 بوده و 98% آنها دارای کدورتی کمتر از 1NTU می باشند . در %8 نمونه ها HPC بین cfu/ml 100-250 2 بوده که 60% دارای کلرباقیمانده بین 0/2 تا 0/8 میلی گرم بر لیتر همراه با 96% کدورت کمتر از 1NTU هستند . تنها 6/7% نمونه ها دارای HPC بیش از 250cfu/ml می باشند که 89% دارای کلر باقیمانده کمتر از 0/2 میلی گرم بر لیتر گزارش شده اند هر چند در 95% آنها کدورت کمتر از 1NTU می باشد. بحث و نتیجه گیری : با توجه به اینکه نمونه برداری و آزمایشات طبق شرایط استاندارد در پنج دوره متوالی انجام گرفته است تاثیر پارامترهای کنترلی بر میزان HPC در هر دوره قابل ملاحظه می باشد . آزمایشات نشان می دهد میزان کلرباقیمانده بطور مستقیم بر شاخص HPC موثر است . مقادیر بالای HPC با افت میزان کلرباقیمانده به وضوح مشاهده می شود . در شرایطی که کدورت بالاتر از 1 NTU باشد علیرغم حفظ کلرباقیمانده در حد مطلوب میزان HPC کمی افزایش می یابد، هرچند در کدورت های کمتر از 1 NTU تاثیر قابل ملاحظه ای به چشم نمی خورد .

تحلیل کیفیت میکروبی شبکه های توزیع آب آشامیدنی روستاهای استان سمنان از طریق سنجش شاخص HPC و پارامترهای مرتبط با آن Keywords:

تحلیل کیفیت میکروبی شبکه های توزیع آب آشامیدنی روستاهای استان سمنان از طریق سنجش شاخص HPC و پارامترهای مرتبط با آن authors

فهیمه عرب

کارشناس ارشد مهندسی شیمی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان

محمد نوری سپهر

دکترای بهداشت محیط، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ومشاور شرکت آب و فاضلا

محبوبه شهروی

کارشناس بهداشت محیط شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- قنادی، ،مجید، "معیارها و رهنمودهای تحلیل کیفیت میکروبی آب ...
- دستورعمل جمعیت میکروبی هتروتروف در آب، شرکت مهندسی _ ...
-World Health Organization (2004)" Guidelines for Drinking Water Quality", vol.1 ...
-APHA, Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, ...
- Dezvane . j , Handbook of Drinking Water of ...
-HDR, Engineering, Handbook of Public Water System, Seconded. John wiley ...
- Robert. E, Water Quality control Handbook, Mc Graw Hill, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل کیفیت میکروبی شبکه های توزیع آب آشامیدنی روستاهای استان سمنان از طریق سنجش شاخص HPC و پارامترهای مرتبط با آن" توسط فهیمه عرب، کارشناس ارشد مهندسی شیمی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان؛ محمد نوری سپهر، دکترای بهداشت محیط، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ومشاور شرکت آب و فاضلا؛ محبوبه شهروی، کارشناس بهداشت محیط شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد بهره برداری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کدورت، شبکه توزیع، روستاهای استان سمنان، HPC هستند. این مقاله در تاریخ 27 اردیبهشت 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3116 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و هدف : آب لازمه تداوم حیات است و هر تلاشی در جهت دسترسی به کیفیت مطلوبتر آن رهنمودی به سوی حفظ سلامت مصرف کنندگان می باشد . پارامترهای متعدد فیزیکی، شیمیایی و باکتریولوژی بطور مستمر در آب شرب اندازه گیری می گردند اما تعیین برخی شاخص ها به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی آب چه از نظر صحت نتایج ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل کیفیت میکروبی شبکه های توزیع آب آشامیدنی روستاهای استان سمنان از طریق سنجش شاخص HPC و پارامترهای مرتبط با آن با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.