سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی کیفیت مخزنی سازندهای دالان و کنگان واقع در میدان گازی پارس جنوبی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 952

This Paper With 7 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICMRS01_090

Index date: 29 October 2016

ارزیابی کیفیت مخزنی سازندهای دالان و کنگان واقع در میدان گازی پارس جنوبی abstract

تعیین دقیق پارامترهای پتروفیزیکی از قبیل تخلخل و تراوایی همواره بزرگترین نیاز متخصصین پتروفیزیک و مهندسان مخزن بوده است. نمودارهای پتروفیزیکی در کنار اطلاعات بدست آمده از مغزه نقش موثری در مرتفع ساختن این نیاز و برآوردهای پتروفیزیکی ایفا می کنند.شناخت و ارزیابی پارامترهای پتروفیزیکی مخازن هیدروکربنی ، مانند تخلخل ، تراوایی و چگالی با استفاده از داده های چاه پیمایی همواره با خطاهای گوناگونی همراه است و عوامل مختلفی دقت این روش ها را پایین می آورند، لذا سعی می شود تا با تلفیق نگارهای مختلف چاه پیمایی و داده های مختلف، دقت برآورد پارامترهای پتروفیزیکی افزایش داده شود. سازند کنگان و دالان متعلق به گروه دهرم از مهمترین مخازن گازی در ناحیه مورد نظر محسوب می شوند. بررسی حجم شیل نشان می دهد که برخلاف سازند کنگان، دالان بالایی دارای مقدار پایینی از حجم شیل است و بررسی لیتولوژی دالان بالایی نیز حضور بسیار زیاد تبخیری ها را نشان می دهد که در طول فواصل دالان بالایی مقدار آن یکنواخت نیست. این گسترش نابرابر و تغییرات لیتولوژی سبب ایجاد مناطقی در چاه ها شده است که تبخیریها کیفیت مخزنی آنها را کنترل می کنند. در حالی که شیل ها تنها در سازند کنگان کنترل کننده ی اصلی کیفیت مخزن محسوب می شوند. تخلخل و آب اشباع شدگی در سازند کنگان به طور کامل از فراوانی حجم شیل تبعیت می کند. در دالان بالایی تخلخل و آب اشباع شدگی از لیتولوژی پیروی می کند. این موضوع سبب شده در مناطق دارای مقدار تبخیری زیاد، افزایش در اشباع شدگی و کاهش در مقدار تخلخل دیده شود.

ارزیابی کیفیت مخزنی سازندهای دالان و کنگان واقع در میدان گازی پارس جنوبی Keywords:

ارزیابی کیفیت مخزنی سازندهای دالان و کنگان واقع در میدان گازی پارس جنوبی authors

امیررضا محرابی

کارشناس ارشد مهندسی نفت - دانشجوی دکتری پترولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

سیدجمال شیخ ذکریایی

دکتری پترولوژی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افضلی، ل. و باقری، ح. (1392) مرجع آموزش نرم افزار ...
رضایی، محمد رضا، زمین شناسی نفت، انتشارات علوی، 472 صفحه، ...
مطیعی، همایون. (1372) چینه شناسی زاگرس، انتشارات سازمان زمین شناسی ...
موحد، بهرام. (1387) مبانی چاه پیمایی.تهران : دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی ...
AI-Hosseini .M.I. (2000) "Origin of the Arabian Plate Structurees". vol. ...
Alsharhan A. S Nairn, A. E. M. (1997) Sedimentary Basins ...
Konsert, G. Afif, A, M.AL - Hajari S.A and Droste, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی کیفیت مخزنی سازندهای دالان و کنگان واقع در میدان گازی پارس جنوبی" توسط امیررضا محرابی، کارشناس ارشد مهندسی نفت - دانشجوی دکتری پترولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات؛ سیدجمال شیخ ذکریایی، دکتری پترولوژی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی پتروفیزیکی، چاه پیمایی، مغزه، تخلخل و چگالی، اشباع آب، لیتولوژی هستند. این مقاله در تاریخ 8 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 952 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تعیین دقیق پارامترهای پتروفیزیکی از قبیل تخلخل و تراوایی همواره بزرگترین نیاز متخصصین پتروفیزیک و مهندسان مخزن بوده است. نمودارهای پتروفیزیکی در کنار اطلاعات بدست آمده از مغزه نقش موثری در مرتفع ساختن این نیاز و برآوردهای پتروفیزیکی ایفا می کنند.شناخت و ارزیابی پارامترهای پتروفیزیکی مخازن هیدروکربنی ، مانند تخلخل ، تراوایی و چگالی با استفاده از داده های چاه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی کیفیت مخزنی سازندهای دالان و کنگان واقع در میدان گازی پارس جنوبی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.