ایجاد مدل رقومی زمین با داده های لیدار در سامانه های اطلاعات مکانی و به کارگیری آن برای تصحیح ارتفاع عوارض آبی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,108

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

UMCONF03_100

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395

Abstract:

با پیشرفت فناوری در ژئوماتیک که منجر به تولید تجهیزات نوین در این عرصه شده است امروزه کاربرد لیدار در تولید نقشه ها بر ما پوشیدهنیست چرا که این تکنولوژی این امکان را می دهد تا در تهیه نقشه به صورت فتوگرامتری ،همزمان با نصب سنجنده لیدار در هواپیما یکاسکن سه بعدی از منطقه ی پرواز به دست بیاید. این اسکن یک داده ی بسیار غنی برای تولید مدل رقومی ارتفاعی (DEM) منطقه میباشد که موارد استفاده بسیار زیادی دارد. حال سوال این است که چگونه از این داده های برداشت شده توسط لیدار که مدل سطحی رقومی(DSM) است به مدل رقومی زمین (DTM) برسیم؟ پاسخ این سوال ارائه روشی نوین است که ویرایش ابر نقاط را در نرم افزارهایی همچونDTMaster ، ArcGIS مرتفع می نماید و نتیجه آن که DTM است برای اصلاح عوارض آبی ترسیم شده در تهیه نقشه به روش فتوگرامتریکه دارای صحت ارتفاعی درستی نسبت به منحنی میزان ها نمی باشد ، به کار گرفته می شود. چرا که در تقاطع خطوط یاد شده با هم بایدعوارض آبی هم ارتفاع منحنی میزان ها باشد که در بسیاری از موارد به دلیل ترسیم دستی توسط عامل تبدیل این امر محقق نمی شود .نقص دیگر در تقاطع خود عوارض آبی نسبت به خودشان است که نیز آن ها باید هم ارتفاع شوند و مسئله دیگر شیب عوارض آبی است کهباید شیبی واقعی برای جریان یافتن عوارض آبی را دارا باشد که در بسیاری از موارد این امر محقق نمی شود. در نتیجه انجام این روش،مشکلات مطرح شده حل شده و خروجی آن یک نقشه دارای ارتفاعی واقعی و صحیح است که متناسب با بقیه عوارض می باشد ، با آنهاتعارضی ندارد و در عین حال سرعت اصلاح را به حداکثر رسانده ، از کارهای دستی جلوگیری می گردد و بیشینه دقت به دست می آید.

Keywords:

ایجاد مدل رقومی زمین با داده های لیدار فیلتر شده در سامانه های اطلاعات مکانی , تصحیح ارتفاع عوارض آبی ترسیم شده در نرم افزار LPS , نرم افزار inpho , نرم افزار ArcGIS , نرم افزار DTMaster

Authors

محمد گلسرخی راد

دانشجوی کارشناسی تکنولوژی نقشه برداری در آموزشکده سازمان نقشه برداری کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :