سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

حفاظت از منابع آب در مناطق خشک از طریق شیوه های بومی استحصال آب در مناطق بیابانی ( مطالعه موردی : دارفور- سودان )

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 577

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERCONF02_054

Index date: 1 November 2016

حفاظت از منابع آب در مناطق خشک از طریق شیوه های بومی استحصال آب در مناطق بیابانی ( مطالعه موردی : دارفور- سودان ) abstract

با وجودی که تکنولوژی امروز می تواند بهره وری آب را بهبود بخشد، اما هنوز در برخی از کشورهای آفریقایی منازعه بر سر کمیاب آب به عنوان پیامدهای وحشتناک تغییر اقلیم موجب گردیده است که شیوه های بومی و سنتی استحصال و حفاظت از منابع آب، توسط کشاورزان، عشایر و جمعیت روستایی برای مصارف شرب انسان، دام و همچنین مصارف کشاورزی و بهداشتی مورد استفاده واقع شود. محدوده مکانی این پژوهش در دارفور (سودان) و محدوده زمانی آن به داده های 1950 تا 2010 مربوط می شود. روش انجام پژوهش، روش تحلیلی همراه با مطالعه کتابخانه ای بوده است و ابزار لازم برای جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها بر روی آمار های بدست آمده از سازمان های جهانی می باشد. در این مقاله علاوه بر تحلیل آماری، با توصیف وضعیت وخیم دارفور، پیامدهای تغییرات آب و هوا، در کنار رشد سریع جمعیت و تخریب محیط زیست که به کاهش منابع طبیعی و بحران آب منجر گردیده، به رشته تحریر درآمده و اهمیت و نقش توامان خشکسالی و عوامل اجتماعی در بحران آب موکدا مورد تاکید قرار گرفته است. این بحران به نوبه خود با درگیری های اخیر که فوران آن در سال 2003 آغاز شد و به مرگ صدها هزار نفر و بر جای ماندن حدود 2 میلیون آواره منجر گردید همراه بوده است. برمبنای تحقیقات به عمل آمده رابرت چمبرز، کشاورزان در مقام معلمان عمل می کنند. دانش فنی و بومی این طبقه بسیار مستدل بوده و گاهی بخشی از قدرت آنان محسوب می شود. در واقع دانش سنتی و مهارت های بومی کشاورزان، توانمندی هایی است که آنان را قادر می سازد با چالش های روزمره زندگی به نحو شایسته ای مقابله کنند. اما در بحران آب دارفور صرفا اولویت بخشی به کشاورزان و روستائیان ، منجر به رهیافت عملی در قبال توسعه پایدار نشد. بلکه برنامه های متعددی توسط نمایندگی های برخی از دولت های جهان در زمینه توسعه سیستم های اصلاح شده استحصال آب آغاز شد. اکنون دریافته شده که لازم است در این مناطق خیلی بیشتر کار شود. این مقاله حاوی تجربه های مهمی است که می تواند در امر حفاظت و نگهداری از منابع آب در محیط های طبیعی خشک که از معضلاتسخت محیطی رنج می برند و در معرض مخاطرات غیرمعمول همیشگی کمبود آب هستند مفید واقع شود.

حفاظت از منابع آب در مناطق خشک از طریق شیوه های بومی استحصال آب در مناطق بیابانی ( مطالعه موردی : دارفور- سودان ) Keywords:

شیوه های بومی و سنتی , استحصال آب , دارفور , سودان , مناطق خشک و نیمه خشکی

حفاظت از منابع آب در مناطق خشک از طریق شیوه های بومی استحصال آب در مناطق بیابانی ( مطالعه موردی : دارفور- سودان ) authors

طاهره انصافی مقدم

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کاویان، سارا، (1389)، بحران آب در ایران، روزنامه «فرهیختگان». ...
Bashir, N. _ Mutasim and Elgizouli, I. _ A. , ...
Dams Impleme ntation Unit, (2011), :in Darfur States .Prepared for ...
LUKUNKA, . SH., 2011) : Water development in the region, ...
KHANNA, .P.(20 _ 1) :Breaking the cycle of disease Breaking ...
Practical Action, (2011) _ in Sudan, Published by Prac ticalAction ...
Zakieldeen, S.A. , (2009), :Adaptation to Climate Change: A Vulnerability ...
- Bashir and Elgizouli. 2010 15 - KHANNA, . 2011 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "حفاظت از منابع آب در مناطق خشک از طریق شیوه های بومی استحصال آب در مناطق بیابانی ( مطالعه موردی : دارفور- سودان )" توسط طاهره انصافی مقدم، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی راهکارهای پیش روی بحران آب در ایران و خاورمیانه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شیوه های بومی و سنتی، استحصال آب، دارفور، سودان، مناطق خشک و نیمه خشکی هستند. این مقاله در تاریخ 11 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 577 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با وجودی که تکنولوژی امروز می تواند بهره وری آب را بهبود بخشد، اما هنوز در برخی از کشورهای آفریقایی منازعه بر سر کمیاب آب به عنوان پیامدهای وحشتناک تغییر اقلیم موجب گردیده است که شیوه های بومی و سنتی استحصال و حفاظت از منابع آب، توسط کشاورزان، عشایر و جمعیت روستایی برای مصارف شرب انسان، دام و همچنین مصارف ... . برای دانلود فایل کامل مقاله حفاظت از منابع آب در مناطق خشک از طریق شیوه های بومی استحصال آب در مناطق بیابانی ( مطالعه موردی : دارفور- سودان ) با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.