سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تأثیرات خارجی بر توسعه هنر نقاشی ایران دوره صفوی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,182

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESUD02_043

Index date: 12 November 2016

بررسی تأثیرات خارجی بر توسعه هنر نقاشی ایران دوره صفوی abstract

بررسیهای تاریخی نشان میدهد که هنر نقاشی یکی از هنرهای مورد توجه هنرمندان ایرانی بوده و همواره در طول تاریخ فرهنگی ایران، با کارکردها و رویکردهای مختلف، به حیات خود ادامه داده است. این مقاله بر آن است که این هنر را در اوج یکی از مهمترین و درخشانترین ادوار تاریخی هنر اسلامی ایران، یعنی عصر صفوی به لحاظ تأثیراتی کهاز فرهنگهای دیگر پذیرفته است، مورد بررسی قرار دهد. دلیل این ترجیح، ویژگیهای منحصر به فرد این عصر است که بلاشک، بر توسعه هنر نقاشی ایران تأثیرگذار بوده است که از جمله آن ویژگیها، میتوان به حمایت پادشاهان صفوی از انواع هنرها، حضور هنرمندان بزرگ در عرصههای مختلف هنری مثل: نقاشی، نگارگری، فلزکاری، قالی بافی،سفالگری، پارچه بافی، منسوجات، معماری، وجود شرایط مساعد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بسط روابط سیاسی و تجاری با کشورهای اروپایی و همجوار و .... اشاره نمود، که هر یک از این عوامل به نحوی در رشد و شکوفایی خلاقیت هنری مردمان این دوره مؤثر بودهاند. ولیکن برقراری روابط سیاسی و تجاری نقش بیبدیلی در این عرصه ایفا نمودهاست. به همین روی، گزارشهای تاریخی، گویای تأثیر پذیری هنر نقاشی ایران از فرهنگ جامعه گورکانی هند، جامعه ارامنه و اروپای باختری در پی این روابط است. این مقاله سعی دارد که چگونگی این روابط و ابعادی از تأثیرات حاصل از آن را، بر نقاشی ایران، مورد بررسی قرار دهد. شایان ذکر است که، رویکرد این مقاله تاریخی است و نگاه تخصص- وارانه، به هنر نقاشی را دنبال نمی کند.

بررسی تأثیرات خارجی بر توسعه هنر نقاشی ایران دوره صفوی Keywords:

بررسی تأثیرات خارجی بر توسعه هنر نقاشی ایران دوره صفوی authors

زهرا خدائی قشلاق

کارشناس ارشد الهیات - ( تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی )دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پاکباز، روئین (1378) دایره المعارف هنر، تهران: فرهنگ معاصر. ...
پرایس، کریستین (1381) تاریخ هنر اسلامی، ترجمه مسعود رجب نیا، ...
پوگاچنکو، گالینا؛ اکبر خاکیموف (1372) هنر در آسیای میانه، ترجمه ...
تاورنیه، جین(1371) کتاب تاورنیه(سفرنامه)، ترجمه ابوتراب نوری، تجدید نظر حمید ...
زکی، محمد حسن (1364) تاریخ نقاشی ایران، ترجمه ابوالقاسم سحاب، ...
علامی، ابوالفضل بن مبارک (1385) اکبرنامه، به کوشش غلامرضا طباطبایی ...
غروی، مهدی (1385) جادوی رنگ، تهران: وزارت فرهنگ و ارشاد ...
قازاریان، مانیا (1378) هنر نقاشی جلفای نو، ترجمه ادیک باغدساریان ...
کرزن، جرج (1349) ایران و قضیه ایران، ترجمه ع. وحید ...
گدار، آندره و دیگران (1365) آثار ایران، ترجمه ابوالحسن سرو ...
منشی، قاضی میر احمد (1359) گلستان هنر، به تصحیح و ...
مهدوی، عبدالرضا هوشنگ (1386) تاریخ روابط خارجی ایران از ابتدای ...
هوهویان، آندرانیک (1385) جلفا(مجموعه از ایران چه می دانم)، تهران: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تأثیرات خارجی بر توسعه هنر نقاشی ایران دوره صفوی" توسط زهرا خدائی قشلاق، کارشناس ارشد الهیات - ( تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی )دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله صفویه، تأثیرات خارجی، هنر نقاشی هستند. این مقاله در تاریخ 22 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1182 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بررسیهای تاریخی نشان میدهد که هنر نقاشی یکی از هنرهای مورد توجه هنرمندان ایرانی بوده و همواره در طول تاریخ فرهنگی ایران، با کارکردها و رویکردهای مختلف، به حیات خود ادامه داده است. این مقاله بر آن است که این هنر را در اوج یکی از مهمترین و درخشانترین ادوار تاریخی هنر اسلامی ایران، یعنی عصر صفوی به لحاظ تأثیراتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تأثیرات خارجی بر توسعه هنر نقاشی ایران دوره صفوی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.