سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقوش دست بافته های گلیمی عشایر بختیاری

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ACIICC01_115

Index date: 12 November 2016

نقوش دست بافته های گلیمی عشایر بختیاری abstract

دستبافته های گلیمی عشایر بختیاری که کلیتی از شکل، تزئین و عملکرد را در خود مستتر دارند، دارای نقش مایه های خاصی هستند که طینسل های متمادی تکامل یافته اند. نقش هایی که به صورت اشکا ی موزون بر بافته های عشلایر بختیاری جان می گیرد، تجلی گاه اندیشه، هنر واحساس انسان ساکن این سرزمین است که با اعتقادات، طبیعت، محیط پیرامون و تصورات ذهنی بافندگان ارتباط تنگاتنگ دارد؛ اما مدت زمانیاست که اینگونه دستبافته ها به دلیل کهولت سن، در قید حیات نبودن بافندگان صاحب تجربه و عدم استقبال قشر جوان رو به فراموشی است؛لذا آگاهی از نقش مایه های دستبافته های گلیمی عشایر بختیاری کمک می نماید که این دستاورد ارزش افزودهای برای شناخت، احیاء و کاربردآن در سایر هنرهای سنتی و بومی داشته باشد. این مقاله که ماحصل مطالعه منابع و مصاحبه حضوری با برخی زنان عشایر بختیاری می باشد،سعی بر پاسخ دادن به این مسئله دارد که شاخص ترین نگاره های دست بافته های گلیمی کدام و معنای بومی آنها چیست؟ ازاین جهت نگاره هایدستبافته های گلیمی در شش گروه قراردادی 1. جانوری 2. نباتی 3. انسانی 4. اعتقادی 5. نمادی و 6. ترکیبی به همراه نمونه های تصویریو با تأکید بر معانی بومی معرفی شد تا گامی در جهت احیای برخی نقش مایه های رو به فرامو شی بردا شته شود. یافته جدید این تحقیق نشانمی دهد عامل طبیعت و اعتقادات بیشترین تأثیرگذاری بر پیدایش نقوش در دستبافته ها را داشته اند. روش تحقیق علاوه بر مطالعات میدانیدرزمینه نقوش دستبافته ها و اعتقادات این قوم، از نوع توصیفی می باشد.

نقوش دست بافته های گلیمی عشایر بختیاری Keywords:

نقوش دست بافته های گلیمی عشایر بختیاری authors

افسانه قانی

دانشجوی دکتری پژوهش هنر، دانشگاه هنر اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. ابراهیمی ناغانی، ح. (1389) «تحلیلی بر نقش و رنگ ...
. الیاده، م (1374) اسطوره، رویا، راز، مترجم رویا منجم، ...
آشوری، م. رحمانی، . (1385)8«بررسی تکنیک بافت دست بافته‌های عشایر ...
. بورکهارت، ت. (1376) هنر مقدس، ترجمه جلال ستاری، تهران، ...
_ دریائی، ن. (1382) «نقش و اسطوره در فرش دستباف ...
دادور، . مومنیان، ح. (1385) «عوامل موثر بر شکل‌گیری و ...
. حاجی وندی، ب. (1382) «ارتباط تصویری در نقش‌مایه‌ها و ...
علیمرادی، م. آشوری، م. (1386)«درخت در فرش بختیاری»، فصلنامه علمی ...
کبیری، ف. (1388)«خورجین و گونه‌های مختلف آن در استان چهارمحال ...
_ کوپر، ج. (1379) فرهنگ مصور نمادهای سنتی، ترجمه ملیحه ...
گل خیرده در گویش بختیاری _ معنای گل خرد، کوچک ...
خشار در گویش بختیاری به معنی بی‌دلیل و بیخود می ...
بتی در گویش بختیاری به معنی خاله می باشد. 5. ...
وسیله‌ای جهت ریسیدن پشم می باشد. ...
Ghani, A. (2011). lecture The designs of Bakhtiyari tribal Kilims, ...
Willborg, P)1 997) .Chaharmahal va Bakhtiaripage number 50. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقوش دست بافته های گلیمی عشایر بختیاری" توسط افسانه قانی، دانشجوی دکتری پژوهش هنر، دانشگاه هنر اصفهان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی با تاکید بر هنرهای روبه فراموشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله عشایر بختیاری، طبیعت، اعتقادا ، دستبافته های گلیمی، نقوش هستند. این مقاله در تاریخ 22 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4716 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دستبافته های گلیمی عشایر بختیاری که کلیتی از شکل، تزئین و عملکرد را در خود مستتر دارند، دارای نقش مایه های خاصی هستند که طینسل های متمادی تکامل یافته اند. نقش هایی که به صورت اشکا ی موزون بر بافته های عشلایر بختیاری جان می گیرد، تجلی گاه اندیشه، هنر واحساس انسان ساکن این سرزمین است که با اعتقادات، طبیعت، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقوش دست بافته های گلیمی عشایر بختیاری با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.