استفاده از تئوری فرکتال در بررسی تاثیر روش تبدیل امتیاز نرمالی در محاسبه ذخیره به روش کریجینگ شاخص؛ مثال موردی : کانسار سری و روی باما
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 821
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGER02_069
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395
Abstract:
استفاده از آمار چند متغیره و محاسبه ذخیره به روش کریجینگ در بهترین حالت، هنگامی صورت می گیرد که داده ها دارای توزیع نرمال باشند. ولی وجود داده های خارج از ردیف و چند جامعه ای بودن داده های اکتشافی مانعی بزرگ در این راه محسوب می شود. در این مقاله ضمن معرفی انواع روشهای تبدیل غیر خطی به منظور نرمال سازی داده ها، از روش تبدیل امتیاز نرمالی ( توزیعی نرمال با میانگین صفر و واریانس واحد که 95% داده ها بین 3- تا 3 هستند ) و کریجینگ شاخص به منظور محاسبه ذخیره اندیس گوشفیلد، معدن با ما استفاده شده است. محاسبات نشان می دهد که ذخیره و عیار متوسط اندیس معدنی برآورد شده در این روش با روشهای کریجینگ معمولی و کریجینگ شاخص با داده های نرمال نشده تفاوت معنی دار ندارد. ولی پارامترهای آماری و هیستوگرام عیار بلوکهای تخمینی با این روش بیشترین شباهت را نسبت به دو روش تخمینی دیگر با پارامترهای آماری و هیستوگرام داده های اولیه دارد. همچنین شکل توزیع فرکتالی مدل عددی - اندازه ی، تعداد جوامع تشکیل دهنده توزیع، آستانه های تفکیک کننده و ابعاد فرکتالی جوامع عیار بلوکهای تخمینی با روش کریجینگ شاخص با داده های تبدیل امتیازی بهترین تطبیق و هماهنگی را با پارامترهای مشابه خود در داده های اولیه نشان می دهند.
Keywords:
تبدیل امتیاز نرمالی , محاسبه ذخیره , کریجینگ شاخص , مدل فرکتالی عددی- اندازه ای , کانسار سری و روی باما
Authors
حمید گرانیان
دانشگاه صنعتی بیرجند
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :