سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تطبیقی فرآیند خط مشی گذاری در ایران و کشورهای منتخب ( مبتنی بر چارچوب آلموند )

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,101

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIPA01_024

Index date: 4 December 2016

مطالعه تطبیقی فرآیند خط مشی گذاری در ایران و کشورهای منتخب ( مبتنی بر چارچوب آلموند ) abstract

در هر کشور نظام سیاسی راهی برای مردم و گروه های اجتماعی جهت اظهار نیازها و خواسته هایشان است. برای درک بهتر این نظام، پژوهش حاضر با هدف مقایسه و تطبیق مؤلفه های مدل سیستمی آلموند ( تألیفمنافع، تصریح منافع، سیاست گذاری، اجرای سیاست، کارکردهای سیستمی ) در نظام سیاسی و فرآیند سیاست گذاری کشورهای انگلستان، آلمان ، برزیل، آمریکا، مکزیک، ژاپن، چین و ایران صورت گرفته است. بدین ترتیب که در گام نخست پژوهش فرآیند سیاست گذاری هر یک از کشورهای مذکور براساس مدل آلموند تشریح شدند و در گام بعد به قیاس و تطبیق فرآیند سیاست گذاری ایران با آن کشورها پرداخته شده است. این پژوهش از نوع مطالعات اکتشافی است که جهت دستیابی به محتوا از شیوه های تحلیل محتوا و مصاحبه با خبرگان بهره گرفته شده است. یافته های پژوهش نشان می دهند که الگوی سیاست گذاری و فعالان هر یک از فعالیت های این الگو طبق مدل آلموند در کشورهای مورد بررسی تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند. به عنوان نمونه فعالیت تألیف و تصریح منافع در کشور مکزیک با مشارکت احزاب و افراد بانفوذ صورت می گیرد در حالیکه در کشور چین تألیف منافع بر عهده ی حزب کمونیست و امر تصریح منافع توسط شهروندان انجام می پذیرد و این در حالی است که در کشور ایران تصریح منافع از طریق مردم بواسطه ارائه پیشنهاد به دولت یا نمایندگان مجلس و رسانه ها صورت می گیرد و تألیف منافع برعهده مجلس شورای اسلامی است.

مطالعه تطبیقی فرآیند خط مشی گذاری در ایران و کشورهای منتخب ( مبتنی بر چارچوب آلموند ) Keywords:

مطالعه تطبیقی فرآیند خط مشی گذاری در ایران و کشورهای منتخب ( مبتنی بر چارچوب آلموند ) authors

مهدی مرتضوی

عضو هیئت علمی و دانشیار در رشته مدیریت دولتی

حسام عزت آبادی پور

دانشجوی دکتری موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی

فاطمه ملکی برنتی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
الوانی، م. (1376). تصمیم‌گیری و خط‌مشی دولتی. تهران: انتشارات سمت. ...
امیری، ع.، و دانیی‌فرد، ح.، و زارعی‌متین، ح. _ امامی، ...
طیب، ع. (1380). مشارکت و حضور سیاسی شهروندان. مجله اطلاعات ...
Anderson, J. E. (2011). Public Policymaking: An Introduction. Boston, MA:Cengage. ...
Powell, G. B. & Daton, R. J. & Storm, K. ...
Dye, T. R. (1995). Understanding Public Policy, Eight Edition. New ...
Truman, D B. (1951). The Government Process. New York, Knopf. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه تطبیقی فرآیند خط مشی گذاری در ایران و کشورهای منتخب ( مبتنی بر چارچوب آلموند )" توسط مهدی مرتضوی، عضو هیئت علمی و دانشیار در رشته مدیریت دولتی؛ حسام عزت آبادی پور، دانشجوی دکتری موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی؛ فاطمه ملکی برنتی، کارشناس ارشد مدیریت دولتی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی مدیریت دولتی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نظام سیاسی، فرآیند سیاست گذاری، مدل سیستمی آلموند هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3101 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در هر کشور نظام سیاسی راهی برای مردم و گروه های اجتماعی جهت اظهار نیازها و خواسته هایشان است. برای درک بهتر این نظام، پژوهش حاضر با هدف مقایسه و تطبیق مؤلفه های مدل سیستمی آلموند ( تألیفمنافع، تصریح منافع، سیاست گذاری، اجرای سیاست، کارکردهای سیستمی ) در نظام سیاسی و فرآیند سیاست گذاری کشورهای انگلستان، آلمان ، برزیل، آمریکا، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تطبیقی فرآیند خط مشی گذاری در ایران و کشورهای منتخب ( مبتنی بر چارچوب آلموند ) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.